ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Και σήμερα φωτιά στο ίδιο σημείο! – “Ακούσαμε έκρηξη”, λένε οι περίοικοι

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη χτεσινή φωτιά στο τέρμα της οδού Ακροπόλεως, οι σειρήνες ήχησαν και πάλι. Και αυτή τη φορά η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα, χάρη και στην άμεση επέμβαση πολιτών, αλλά είναι διάχυτος ο προβληματισμός στην περιοχή από ήχους σαν εκρήξεις που ακούστηκαν ταυτόχρονα με την έναρξη της φωτιάς.

Γύρω στις 11.15 το πρωί οι φλόγες ξεπήδησαν μέσα από τη μάντρα του ΨΝΑ, ακριβώς στο τέρμα της οδό Ακροπόλεως. Λίγα μόλις μέτρα πιο πάνω είχε ξεκινήσει το χτεσινό συμβάν, για το οποίο έγινε σύλληψη. Οι γείτονες, που είχαν πεταχτεί από δύο διαδοχικούς ήχους σαν έκρηξη, άρπαξαν τα λάστιχα και τα κλαδιά, ενώ πολύ γρήγορα ήρθε πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες, όπως και η υδροφόρα και στελέχη του Δήμου, περιπολικό του ΑΤ Χαϊδαρίου, αλλά και εθελοντές της ΛΕΦΕΔ. Επίσης ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνα Χρονοπούλου και ο Κωνσταντίνος Καλογράνας.

Χαϊδάρι: Και σήμερα φωτιά στο ίδιο σημείο! - "Ακούσαμε έκρηξη", λένε οι περίοικοι 3
Η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα στο ΨΝΑ, στην άκρη της μάντρας. Και πάλι σε απόσταση αναπνοής από πυκνή βλάστηση και τον πευκώνα.

Η φωτιά σβήστηκε και πάλι πριν πάρει έκταση και έκαψε μόνο μερικά τετραγωνικά μέσα και έξω από τη μάντρα, πριν μπει στην πυκνή βλάστηση.

Το θέμα όμως είναι οι μαρτυρίες της γειτονιάς. “Καθόμουν στο μπαλκόνι, άκουσα μπαμ, είδα φλόγες και πετάχτηκα”, μας είπε ένας νεαρός. Δύο γυναίκες που μένουν στο ίδιο σημείο επιβεβαιώνουν: “Ακούσαμε μέσα από το σπίτι δύο δυνατούς ήχους, σαν να τράκαρε αυτοκίνητο πάνω στην τσιμεντένια μάντρα! Μόλις βγήκαμε αντικρίσαμε τη φωτιά”.

Μία εκδοχή, λοιπόν, είναι ότι κάποιος πέταξε στα χόρτα, μέσα στο ΨΝΑ, κάτι για να βάλει φωτιά. Ή άλλη εκδοχή είναι ότι αυτή άναψε από άγνωστη αιτία και στο δρόμο της βρήκε μια φιάλη, πχ σπρέι, η οποία εξερράγη. Αν η Πυροσβεστική καταλήξει κάπου, θα σας ενημερώσουμε.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button