ANIMALS

Χαϊδάρι: Ο Σωτηράκης, το Αττικόν και η “καμπάνα” στον ιδιοκτήτη του

ολγα γαβακη

Καταδικάστηκε ο Χαϊδαριώτης Ν. … που εγκατέλειψε τον σκύλο του εντός τού Αττικού Νοσοκομείου.

Τον Ιούλιο του 2019 μετά από επιστολή του τότε διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου Κωνσταντίνου Δραγώνα στην αρμόδια υπηρεσία αδέσποτων ζώων του Δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος ζητούσε την απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τον περιβάλλοντα χώρο, ανευρέθη ζώο με ηλεκτρονικη σήμανση και καταχωρημένα στοιχεία ιδιοκτήτη. Το ζώο, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι του Αττικού Νοσοκομείου, είχε εμφανιστεί και ζούσε κοντά τους τα τελευταία 3 χρόνια. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη του αρχικά αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο ζώο και κατηγορούσε το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Ζώων ότι του είχαν “φορτώσει” ένα ζώο το οποίο ουδέποτε του ανήκε.

Όταν ήρθαν στο φως τα νομιμοποιητικά έγγραφα της υιοθεσίας του 2016 με τα πλήρη στοιχεία του καθώς και την υπογραφή του στο συμβόλαιο υιοθεσίας, προσπάθησε μέσω των γνωριμιών του στην διοίκηση του Δήμου να ασκήσει πιέσεις, ώστε να μην κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την εγκατάλειψη του ζώου του.

Αφού οι προσπάθειες πίεσης εκ των άνωθεν απέβησαν άκαρπες, οι απειλές, οι φραστικές επιθέσεις, η ψεύτικη δήλωση απώλειας του ζώου (3 χρόνια μετά) το ταυτόχρονο αίτημα αναίρεσης υιοθεσίας, καθώς η προσπάθεια εξαγοράς με χρήματα, πήραν θέση. Ακόμη και ψευτοφιλοζωοι εθελοντές έφτασαν να δικαιολογούν την πράξη του δράστη ρίχνοντας το βάρος στο ίδιο το ζώο και τον χαρακτήρα του ότι δεν δεχόταν να ζεί μέσα στο σπίτι ούτε και στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας αλυσοδεμένο και μόνο του επέλεξε να ζει ελεύθερο στο Αττικό Νοσοκομείο στο κρύο, στην πείνα, στην δίψα, καταδιωκομενο από όποιον δεν επιθυμεί την παρουσία του εκεί.

Τι και αν οι πληροφορίες από τους γείτονες έκαναν λόγο για ένα πλάσμα που καθόταν έξω από το σπίτι τους και έκλαιγε παρακαλώντας να μπει μέσα… ο δράστης το εγκατέλειψε αστείρωτο και χωρίς καμία θεραπεία για το καλαζάρ και την ερλίχεια που νοσούσε.

Η επιλογή του Αττικού Νοσοκομείου δεν ήταν διόλου τυχαία για τον Σωτηράκη, μιας και ήταν απέναντι ακριβώς από το σπίτι που ζούσε και έτσι ένιωθε ότι παρέμενε κοντά τους.

Ο ιδιοκτήτης του στο δικαστήριο προσπάθησε να πείσει ότι ναι μεν τον εγκατέλειψε, αλλά πήγαινε καθημερινά και τον τάιζε εκεί που ήταν και φρόντιζε ακόμη και τις αμπούλες να του χορηγεί κάθε μήνα.

Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 4/5/22 καταδίκασε ομόφωνα τον ιδιοκτήτη του Σωτηράκη, ο οποίος αμετανόητος επαναλάμβανε τις ίδιες αβάσιμες δικαιολογίες. 6 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή για την εγκατάλειψη αυτού του πλάσματος.

Ο Σωτηράκης εδώ και 3 χρόνια απολαμβάνει την ασφάλεια την αγάπη και τον σεβασμό ως ισότιμο μέλος της νέας του οικογένειας αποδεικνύοντας περίτρανα το αν απολαμβάνει την ζωή εντός διαμερίσματος. Ο σωτήρας του Σωτηράκη είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον φρόντιζε όλα τα χρόνια που ζούσε αδέσποτος στο Αττικό Νοσοκομείο.

Όσοι λοιπόν δυσανασχετούν με την παρουσία των αδέσποτων ζώων, πρίν κατηγορήσουν τα ίδια τα ζώα που τολμούν και αναπνέουν τον ίδιο αέρα με τον δικό μας στον πλανήτη Γη, ας ψάξουν να βρούν τους πραγματικούς ενόχους που τα εγκαταλείπουν και τα αφήνουν να πολλαπλασιάζονται αλλογιστα, από την στιγμή που το ίδιο το κράτος και εμείς σαν κοινωνία δεν έχουμε την παιδεία και δεν είμαστε σε θέση ακόμη να τα εκτιμήσουμε και να τα προστατεύσουμε επαρκώς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button