ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη!

Μυρωδιά φρεσκοτηγανισμένου μπακαλιάρου, γέλια από παρέες, ποτηράκια που τσουγκρίζουν και τζαμαρίες που αφήνουν το φως να μπαίνει σαν προσκεκλημένος. Κάπως έτσι σε καλωσορίζουν τα “Μπακαλιαράκια” στην πλατεία Κουνελίων, που άνοιξαν για την ιδέα: καλοφτιαγμένο φαγητό, τίμια υλικά, παρέα και απλότητα.

Το στήσιμο του μαγαζιού είναι απλό αλλά καλομελετημένο. Υπερυψωμένο, φωτεινό, με ελκυστικά χρώματα και τραπεζάκια που απλώνονται στην αυλή, σαν να περιμένουν την άνοιξη να κάτσει κι εκείνη μαζί μας. Ο εσωτερικός χώρος ενώνεται με τον εξωτερικό όταν ανοίξουν οι όμορφες τζαμαρίες — και η αίσθηση είναι μία: εδώ, όλα χωράνε γύρω από το τραπέζι.

Πίσω από την αναβίωση της ιδέας βρίσκεται ο Μιχάλης Ξιφαράς, γνωστός από την ιστορική ταβέρνα Μπέμπης στο Δαφνί, και ο Βασίλης Δρούζας με το “Καλαμάκη μου” . Άνθρωποι της σχολής “Λίγα, Φρέσκα και Καλά”, συζητούσαν για χρόνια το όνειρο τους να στήσουν ένα μαγαζί μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε φροντίδα και γεύση – που πήρε μορφή με τα “Μπακαλιαράκια”.

Το μενού στα Μπακαλιαράκια είναι μικρό αλλά υποσχόμενο -και πάνω απ’ όλα τίμιο. Ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι το πιάτο-τοτέμ: αλαβάστρινος με χρυσαφένια κρούστα, χωρίς περιττά λάδια, με σκορδαλιά φίνα, χωρίς φλυαρίες.

Μυρωδιά φρεσκοτηγανισμένου μπακαλιάρου, γέλια από παρέες, ποτηράκια που τσουγκρίζουν και τζαμαρίες που αφήνουν το φως να μπαίνει σαν προσκεκλημένος. Κάπως έτσι σε καλωσορίζουν τα "Μπακαλιαράκια"

Και η συνέχεια έχει γεύση και ουσία:

  • Φρέσκιες γαρίδες τηγανιτές Νο 3, χρυσοτηγανισμένες, μυρωδάτες.
  • Κουτσομούρα ή μπαρμπούνι φρέσκο, ανάλογα την ψαριά της ημέρας.
  • Ντοματοσαλάτα περιποιημένη με τα όλα της.
  • Πατζάρια φρέσκα με τα φύλλα τους, όπως πρέπει.
  • Μια αλοιφή-έκπληξη: αστακοσαλάτα, που μπαίνει και σαρώνει.
  • Και φυσικά, δυνατό ψωμί για να μη μένει τίποτα στο πιάτο.
Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη! 4

Και δεν σταματά εδώ. “Ξεγλίστρησαν” και δυο ακόμα πληροφορίες: Το μενού θα εμπλουτιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα με δύο νέα πιάτα – που θα έρθουν για να μείνουν, καλαμαράκι τηγανητό και μια γαριδομακαρονάδα που θα είναι, λένε, το τέλος.

Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη! 6

Κρατήστε επίσης πως οι μερίδες είναι μεγάλες, οι τιμές μικρές και το τηγάνι τους “καθαρό” και ελαφρύ, χάρη στη μαεστρία της κουζίνας και την τακτική αλλαγή λαδιού, μια σημαντική λεπτομέρεια που εκμαιεύσαμε για εσάς από “μέσα”.

Τα “Μπακαλιαράκια” είναι ένα μαγαζί που ήρθε να γεμίσει μια απλή ανάγκη: καλό φαγητό, σε χαλαρό περιβάλλον, με καθαρή γεύση και αυθεντική πρόθεση.

Καλές δουλειές στους ανθρώπους πίσω από την ιδέα — και ναι, εμείς θα ξαναπάμε. Γιατί έτσι απλά, μας άρεσε.

Μπέττυ Λαμπροπούλου

Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη! 8
“Μπακαλιαράκια” Ανθέων 1, Κουνέλια Χαϊδαρίου 2169390948 6979424236

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x