Μ. Σελέκος: Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δήλωση του Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
«Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου εύχεται καλή σχολική χρονιά, με δημιουργία και πρόοδο σε όλους τους μαθητές, που από τις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινούν μια ακόμα απαιτητική περίοδο.
Μια περίοδος που είναι απαιτητική όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Κι αυτό καθώς οι μεν εκπαιδευτικοί καλούνται να παράξουν έργο σε σχολεία και σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με σοβαρές ελλείψεις, που βάζει εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών, οι δε γονείς καλούνται για ακόμα μια χρονιά να στηρίξουν τον κόπο των παιδιών τους βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να καλύψουν όσα θα έπρεπε να καλύπτονται από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Και φέτος το «πρώτο» κουδούνι θα βρει τα σχολεία με σημαντικά προβλήματα, που είναι ακόμα πιο οξυμένα από πέρυσι. Θα ανοίξουν και πάλι με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με κενά σε βασικές ειδικότητες στην παράλληλη στήριξη, με «ξεδοντιασμένη» ειδική αγωγή και με μια χρηματοδότηση που για άλλη μια χρονιά δεν φτάνει να λυθούν ούτε τα βασικά. Με αυτή την πενιχρή χρηματοδότηση η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου προσπαθεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων, τα οποία βλέπουμε δυστυχώς να στεγάζονται σε κτήρια που επί της ουσίας έχουν εγκαταλειφθεί από το κεντρικό κράτος, αφού δεν υπάρχει κανένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για εκσυγχρονισμό και συντήρηση των υποδομών, η πλειοψηφία των οποίων είναι μεγάλης παλαιότητας.
Και μέσα σε όλα αυτά, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, στοιβάζοντας τα παιδιά στα τμήματα και αδιαφορώντας για τις τεράστιες δυσκολίες που αυτό προκαλεί στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή η πολιτική προφανώς και δεν αφήνει τα σχολεία του Χαϊδαρίου εκτός, καθώς τις περσινές συγχωνεύσεις τμημάτων ακολούθησε φέτος το κλείσιμο 3 Νηπιαγωγείων.
Απέναντι σε όλη αυτή την αντεκπαιδευτική «λαίλαπα», ως Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου λέμε πως υπάρχει λύση! Γι αυτό μπαίνουμε μπροστά και μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές) και συνεχίζουμε να διεκδικούμε -ακόμα πιο δυναμικά- σχολεία πραγματικά στολίδια, για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας!
Καλή σχολική χρονιά σε όλους και καλή δύναμη!»