ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αξιοποίηση των γεωτρήσεων του Δήμου για ποτίσματα και πυροπροστασία

Ο Δήμος Χαϊδαρίου προωθεί δράσεις που θα αξιοποιούν το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει συνάψει mε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Σε συνάντηση εργασίας στελεχών της διοίκησης με τον κοσμήτορα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, συζητήθηκε η αξιοποίηση των γεωτρήσεων που υπάρχουν στο Χαϊδάρι, η άσκηση φοιτητών στην Υπηρεσία Πρασίνου, καθώς και η ανάπτυξη σχολικών προγραμμάτων για την διαχείριση βιοαποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Καρατζαφέρης, και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Καλογράνας, συναντήθηκαν με τον καθηγητή Υδραυλικής Μηχανικής και κοσμήτορα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κ. Χρίστο Καραβίτη, και συζήτησαν για την αξιοποίηση των γεωτρήσεων του Δήμου. Το νερό από τις γεωτρήσεις του Δήμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την άρδευση χώρων πρασίνου όσο και για τις ανάγκες της πυροπροστασίας στο Χαϊδάρι. Επιδίωξη του Δήμου είναι το κόστος των απαιτούμενων εργασιών να καλυφθεί με χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Επίσης, συνάντηση με τον αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη, και τον κοσμήτορα κ. Χρίστο Καραβίτη πραγματοποίησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πρασίνου και Αθλητισμού, Γιώργος Βελέντζας, και ο Κωνσταντίνος Καλογράνας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η υλοποίηση της Πρακτικής Άσκησης φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Με την Πρακτική Άσκηση των νέων γεωπόνων, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα ενισχυθεί σημαντικά στην καθημερινή της λειτουργία.

Μια άλλη πρωτοβουλία που αποφασίστηκε είναι η διοργάνωση σε σχολεία του Δήμου δραστηριοτήτων παρουσίασης και επίδειξης στην πράξη της διαδικασίας ξεχωριστής συγκέντρωσης των βιοαποβλήτων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button