ΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Άτυπες συμπράξεις και κυνήγι εντυπώσεων”

Βασίλης Καρατζαφέρης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκα στον ευτελισμό του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου με τις συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις έξω από κάθε διαδικασία, μέρους της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της Λαϊκής Συσπείρωσης και της παράταξης του κ. Θεοφίλη.

Μετά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18.45, που μεταδιδόταν σε ζωντανή μετάδοση, η διαδικασία των ερωτήσεων κατά την οποία κάθε δημοτική παράταξη κάνει ερωτήσεις στη δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δίνουν απαντήσεις, κράτησε από τις 18.45 έως τις 21.15.

Δηλαδή οι «ερωτήσεις» κράτησαν 2,5 ολόκληρες ώρες χωρίς να έχουν μιλήσει – απαντήσει οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Τοποθετήσεις φλύαρες και ανούσιες που μετά από μισή ώρα έβαζαν ένα ερωτηματικό για να δικαιολογηθούν.

Έθεσα λοιπόν το ερώτημα ποιος πολίτης θα παρακολουθήσει το δημοτικό συμβούλιο και θα περιμένει από τις 18:45 που έγινε η πρώτη ερώτηση έως τις 21.15 με 22.00 να ακούσει την απάντηση; Κανένας! Άρα κανένας δεν ενδιαφέρεται για την απάντηση στην υποτιθέμενη ερώτησή του, αλλά αποσκοπεί μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων.

Στο τέλος μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού όλο το Δημοτικό Συμβούλιο άκουγε απλά τους ίδιους ανθρώπους να λένε τα ίδια πράγματα συνέχεια, διαλύοντας τον ειρμό οποιουδήποτε προσπαθούσε να μιλήσει, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελάρος Βασίλης και μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, διακόπτοντας την ομιλία του Δημάρχου για άλλη μια φορά είπε ότι ο Δήμαρχος μιλάει συνέχεια και ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί.

Σας παραθέτω λοιπόν την συνολική χρονική διάρκεια ομιλίας των 3 επικεφαλής σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης.

Δήμαρχος Β. Ντηνιακός: 33 λεπτά

Μ. Σελέκος: 1 ώρα και 4 λεπτά

Α. Θεοφίλης: 1 ώρα

Δηλαδή ο Δήμαρχος, απαντώντας στα ερωτήματα όλων των δημοτικών παρατάξεων, μίλησε το 1/4 του χρόνου που μίλησαν οι κ. Σελέκος – Θεοφίλης. Παρόλα αυτά ο κ. Παντελάρος ενοχλήθηκε από τον χρόνο του Δημάρχου και δεν ανέφερε τίποτα για τον διπλάσιο χρόνο του κ. Θεοφίλη. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Η κατάσταση αυτή και η άτυπη σύμπραξη των δύο παρατάξεων, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να καθυστερήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Δεν πτοούμαστε, προχωράμε μπροστά με όλους εσάς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button