ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Αττικόν, σημείο μηδέν: “Να έρθει η κυβέρνηση να διαλέξει ποιος θα νοσηλευτεί”

Οι εργαζόμενοι στο “Αττικόν” είχαν προειδοποιήσει για την ασφυκτική πίεση που δέχεται το νοσοκομείο. Αυτή την ώρα είναι γεμάτες τέσσερις κλινικές Covid, καθώς και δύο ακόμη που μετατράπηκαν σε κλινικές κορονοϊού στο νοσοκομείο. Ο γραμματέας των εργαζομένων, περιγράφοντας την κατάσταση λέει ότι “είμαστε στο σημείο μηδέν”.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο “Αττικόν” σύμφωνα με όσα δήλωσε ο χειρουργός και γραμματέας των εργαζομένων του, Γιώργος Σιδέρης.

Είναι οριακά τα πράγματα. Είναι γεμάτες 4 κλινικές Covid, και άλλες 2 κλινικές που μετατράπηκαν σε Covid. Έξι κλινικές covid είναι γεμάτες. Έχουμε 1-2 κενά κρεβάτια covid ΜΕΘ, 60 ράντζα και ασθενείς που δεν έχουν διεκπεραιώσει τη διαδικασία προσέλευσής τους στα επείγοντα. Οριακά τα πράγματα, είμαστε στο μηδέν”, είπε στο MEGA ο κ. Σιδέρης, για να προσθέσει:

“Η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ακούτε αυτή την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Θριάσιο αλλά δεν την ακούτε στον Όμιλο Ιατρικού Αθήνας, στο Metropolitan, ή στα ιδιωτικά”.

Παράλληλα, ο γραμματέας εργαζομένων του νοσοκομείου ξεκαθάρισε πως αν οι εισαγωγές και οι νοσηλείες Covid συνεχιστούν, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν θα διαλέξουν ποιος θα νοσηλευτεί:

“Υπάρχει κώδικας ιατρικής δεοντολογίας. Εμείς τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να κάνουμε. Αν θέλουν να έρθουν να το κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους και θα κερδίσουμε. Δεν πρέπει και δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button