ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Αστυνομία Φύσης” – Λέμε καμιά μ@λ@κία να περνάει η ώρα…

Φωτογραφία και καμπανάκι κινδύνου από την κ. Χρυσούλα Δημάκη: “Μπάζα στο Ποικίλο Όρος φράζουν το δασικό δρόμο! Μήπως πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα πριν μας προλάβει μια φωτιά;”

Ακόμη ένα καλοκαίρι, λοιπόν, με τους δρόμους του βουνού φραγμένους από κάποιους επαγγελματίες της καταστροφής, που για να γλιτώσουν χρήματα διά της αποφυγής της μεταφοράς των υλικών από επισκευές κτηρίων στους καθορισμένους χώρους υποδοχής, τα πετάνε με όλη την άνεσή τους στο βουνό.

Σήμερα μιλάμε για μπάζα, χτες για λαθροθηρία, προχτές για εγκαταλειμμένες κεραίες, τις προάλλες για φλόγες από μεθάνιο σε “κρατήρα” λυματολάσπης κοκ. Επιτήρηση δεν υπάρχει ούτε γι’ αστείο, μια και η προστασία της φύσης θεωρείται υπερβολική πολυτέλεια. Βλέπετε, η “Αστυνομία φύσης” δεν είναι τόσο πιασιάρικη πολιτικά όσο η “Πανεπιστημιακή Αστυνομία”… οπότε η ασυδοσία είναι ελεύθερη. Τώρα όμως κάποια δημόσια αρχή πρέπει να πληρώσει για να απομακρυνθούν από εκεί τα μπάζα, όπως και από πολλά σημεία του βουνού ακόμη. Ή μήπως οι δρόμοι θα μείνουν ως έχουν;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button