ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ασπρόπυργος: Νόμιμος ο χώρος φορτοεκφόρτωσης φιαλών προπανίου; – Συγκλονιστικό video από τη φωτιά

Τρόμος στους κατοίκους από τις εκρήξεις, προληπτικά τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή. Στον χώρο γινόταν διαχείριση φιαλών προπανίου. Το βυτιοφόρο δεν εξερράγη, όμως έσκασαν κάποιες φιάλες και ισοπέδωσαν κτίριο.

Τα χειρότερα φαίνεται κατάφεραν να προλάβουν οι άντρες της Πυροσβεστικής σε χώρο όπου φορτώνονται φιάλες προπανίου και παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για νόμιμη εταιρεία ή παράνομο χώρο, επί της οδού Φανερωμένης, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε σταθμευμένο βυτιοφόρο με προπάνιο, που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν ήταν γεμάτο. Αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η γύρω περιοχή υπό τον φόβο δυνατής έκρηξης. Στο σημείο έσπευσαν, παραμένουν και επιχειρούν 42 άντρες της Πυροσβεστικής με 17 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό.

To βυτιοφόρο μετέφερε  προπάνιο και για αρκετή ώρα ακούγονταν εκρήξεις. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. Πολύ γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε και κατέστρεψε αποθήκες με φιάλες προπανίου. 

Μετά από αρκετή ώρα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να ψύξουν το βυτιοφόρο, όμως από την φωτιά εξερράγησαν διπλανές φιάλες προπανίου οι οποίες ισοπέδωσαν το μικρό κτίριο στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Πλέον η φωτιά έχει περιοριστεί και γίνεται ταυτόχρονα έλεγχος στον χώρο μη τυχόν υπήρχε πουθενά κανένας παράνομος εργαζόμενος. Ευτυχώς από τις εκρήξεις δεν τραυματίστηκε κανείς πυροσβέστης.

Δείτε εδώ το video που έστειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο αναγνώστης μας, Διονύσης Αντύπας:

Λόγω των ύποπτων συνθηκών που ξέσπασε η φωτιά, αλλά και των μάλλον περίεργων συνθηκών που επικρατούσαν στον χώρο αυτό με ένα τόσο επικίνδυνο φορτίο, με εντολή του Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) έχει μεταβεί στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία, στην οδό Μεγαρίδος από το ύψος της οδού Αγ. Ι. Στεφάνη στο ρεύμα προς διυλιστήρια και επί ανωνύμου οδού στην περιοχή των Νεόκτιστων στο ύψος της Παναγίας Φανερωμένης με κατεύθυνση προς την οδό Μεγαρίδος.

Επείγουσα ειδοποίηση του 112

Επείγουσα ειδοποίηση για τη φωτιά έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: “Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης”.

Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/biomihanika-atyhimata

Ασπρόπυργος: Το βυτιοφόρο δεν εξερράγη, όμως διπλανές φιάλες έσκασαν και ισοπέδωσαν κτίριο

Με νέο μήνυμα του 112, η Πολιτική Προστασία ειδοποίησε τους πολίτες για την άρση της επικίνδυνης κατάστασης, ενημερώνοντάς τους ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ασπρόπυργος: Το βυτιοφόρο δεν εξερράγη, όμως διπλανές φιάλες έσκασαν και ισοπέδωσαν κτίριο

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button