ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρης Πανόπουλος: Υπεύθυνος ο Βαγγέλης Ντηνιακός που έχασαν την δουλειά τους 9 εργαζόμενοι του Δήμου μας

Σχόλιο – Παρέμβαση

Η απόφαση του Δημάρχου Χαϊδαρίου να εφεσιβάλλει την πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνονταν 9 εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας, γεγονός που τους επέτρεπε να  συνεχίσουν απερίσπαστοι την εργασία τους, είχε ως αποτέλεσμα να απωλέσουν αυτοί, τελικώς, την εργασία τους.

Η πράξη αυτή του Βαγγέλη Ντηνιακού μόνο ως καταδικαστέα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Με την ενέργεια αυτή, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου αφενός απαξίωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, αφού παραβίασε την απόφαση του  ανώτερου οργάνου του Δήμου να μην ασκηθεί έφεση, λειτουργώντας εγωιστικά. Αφετέρου κατέδειξε την αντεργατική του στάση και την ανάλγητή του συμπεριφορά.

Επί της ουσίας, ο κ. Ντηνιακός αδιαφόρησε για το μεροκάματο των εργαζομένων, μάλιστα στις τόσο δύσκολες συνθήκες που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.

Το παράδοξο της συγκεκριμένης κίνησης Ντηνιακού επικεντρώνεται και στο γεγονός ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι άκρως απαραίτητοι στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας. Δυστυχώς, η Λουδοβίκεια συμπεριφορά του υπερίσχυσε των αναγκών της πόλης.

Το όλο θέμα αναδεικνύει και καταγράφει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την έλλειψη του αναγκαίου ανθρωπιστικού υπόβαθρου, το οποίο πρέπει να διαθέτει ένας αυτοδιοικητικός παράγοντας, πόσο μάλλον ένας Δήμαρχος.

Ως ενεργός πολίτης αλλά και ως πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, που υπηρέτησα τον Δήμο μας και από την θέση του Αντιδημάρχου, οφείλω να επισημάνω στον Βαγγέλη Ντηνιακό ότι Αυτοδιοίκηση χωρίς εργαζόμενους δεν νοείται. Ο σεβασμός προς τα πρόσωπά τους, αλλά και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους είναι δομικά στοιχεία που καθορίζουν τον Αυτοδιοικητικό Πολιτισμό και την εύρυθμη λειτουργία κάθε σύγχρονου και αποτελεσματικού Δήμου.

Ανεπιφύλακτα τάσσομαι στο πλευρό των εργαζομένων και υπέρ των αγώνων και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Άρης Πανόπουλος

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button