ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Απόστολος είναι ένας Πετροπουλιώτης από χρυφάφι!

Ο Πετροπουλιώτης Απόστολος Χρήστου, χάρισε στην Ελλάδα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης: Χρυσό στα 50 μ ύπτιο και ασημένιο στα 100 μ. ύπτιο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο σπουδαίος αθλητής δήλωσε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: «Αποτελούσε βασικό στόχο να βρεθώ στους τελικούς και να διεκδικήσω δυο μετάλλια. Ήρθε και το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Έδειξα ότι μπορώ να διεκδικήσω τα πάντα σε ένα μεγάλο τελικό. Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση ότι έχω δυο μετάλλια στα δυο βασικά μου αγωνίσματα. Συνεχίζω με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για τις επόμενες χρονιές. Έχω δείξει και τα προηγούμενα χρόνια πως έχω τις δυνατότητες να είμαι στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Είναι το τέταρτο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κατακτώ μετάλλιο, και μάλιστα τώρα χρυσό. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη, και πάντα με συνέπεια και με τη δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μου Παναγιώτη Βελέντζα, θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και στο μέλλον».

Ο Απόστολος έπεσε για πρώτη φορά στην πισίνα όταν ήταν επτά ετών, στον Αίολο Πετρούπολης, κοντά στο σπίτι του. “Άρχισα σχετικά αργά. Στην αρχή δεν μου άρεσε ιδιαίτερα δεν είχα προσαρμοστεί με το νερό και δυσκολευόμουν, επειδή δεν ήξερα κολύμπι σε εκείνη την ηλικία. Πήγα στο κολυμβητήριο για να μάθω κολύμπι και για να γυμναστώ, επειδή είναι η καλύτερη άσκηση για το σώμα. Μερικά χρόνια αργότερα φάνηκε ότι είμαι καλός. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια κολυμπούσα γρήγορα και το πήρα πιο ζεστά. Πάντως, δεν ήταν ευχάριστες οι πρώτες εμπειρίες μου, αλλά σιγά σιγά έκανα παρέες, το αγάπησα, πήγαινα καλά και στους αγώνες και το έβαλα στη ζωή μου. Έτσι, το αγάπησα περισσότερο, Βοηθάνε οι διακρίσεις και η βελτίωση που βλέπεις. Αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή και παράλληλα το καλύτερο κίνητρο, για να μη σταματήσεις αυτό που κάνεις”.

Πλέον είναι αθλητής της ομάδας του Ολυμπιακού. “Ανήκω στον Ολυμπιακό από τότε που πέτυχα το παγκόσμιο ρεκόρ. Κάθε χρόνο βοηθάω κι εγώ την ομάδα μου να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να έχουμε επιτυχίες και αντίστοιχα ο Ολυμπιακός με βοηθάει και με στηρίζει σε ό,τι χρειάζομαι. Είμαστε σαν οικογένεια, πλέον. Η συνεργασία μας είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματική μπορώ να πω. Είμαι αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό”.

Δεν του έλειπε μόνο το χρυσό. Εκμυστηρεύθηκε ότι ήθελε να ακούσει και τον Εθνικό Ύμνο. “Η στιγμή πάνω στο πρώτο σκαλί του βάθρου και της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ήταν υπέροχη. Είχα καιρό να το νιώσω αυτό και στην κατηγορία των ανδρών το είχα πετύχει μόνο στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν είναι το ίδιο. Το επίπεδο δεν έχει καμία σχέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο συναίσθημα, πολύ περισσότερο όταν το ζεις σε ένα γεμάτο κολυμβητήριο. Έπειτα, από πολύ καιρό αγωνιζόμαστε και πάλι σε γεμάτες πισίνες. Στην αρχή -όταν άκουσα τον Εθνικό μας Ύμνο- ανατρίχιασα. Ήταν μεγάλη υπερηφάνεια. Θα κάνω πολλά χρόνια να ξεχάσω αυτή τη στιγμή. Είναι πραγματικά μοναδική” είπε και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα για τη βοήθεια και τη στήριξη που του παρέχει.

Ωστόσο, ήξερε από νωρίς ότι αυτή η χρυσή στιγμή στην καριέρα του και την περίμενε καρτερικά. “Από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και το παγκόσμιο ρεκόρ που είχα πετύχει τότε, ήξερα ότι μπορώ να τα καταφέρω. Ήταν το 2014 στο Ντόρντρεχτ στην Ολλανδία. Είχα νικήσει στα 100 μ. ύπτιο. Με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχα πετύχει τότε, θα κέρδιζα και στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών που είχε γίνει το 2014 στο Βερολίνο. Ο χρόνος μου ήταν καλύτερος και αν αγωνιζόμουν εκεί θα κατακτούσα το χρυσό μετάλλιο. Από τότε άρχισα να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στους άνδρες. Ήξερα ότι αν μαζεύω εμπειρίες όσο μεγαλώνω, θα καταφέρω να πετύχω τους στόχους μου και στους άνδρες”. Εκείνο το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 54.03 και με αυτό το χρόνο είχε βελτιώσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει μία ημέρα πριν με 54.41 στον ημιτελικό.

Κατέκτησε το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στη Ρώμη, αλλά δεν σταματάει να έχει το μυαλό του στο Παρίσι. “Στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλάζουν τα δεδομένα. Πολλοί αθλητές έχουν στόχο μόνο αυτή τη διοργάνωση και γι’ αυτό είναι και τόσο ανταγωνιστική. Δεν είναι όπως το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο που έχουν άλλη συχνότητα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο βασικός στόχος μου. Όταν τελειώνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες φτιάχνεις το πρόγραμμά σου για τους επόμενους. Όλα αυτά που γίνονται τώρα είναι σκαλοπάτια για το Παρίσι. Μαζεύω εμπειρίες, βελτιώνομαι για να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όσο το δυνατόν πιο έτοιμος, ώστε να διεκδικήσω ό,τι καλύτερο στην κούρσα μου”.

Με πληροφορίες από το sport24.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button