ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απολύσεις στο Αττικόν

Τις αμέσως επόμενες ημέρες δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι της διοικητικής, τεχνικής υπηρεσίας και του ιματισμού στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο απολύονται. Οι συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου, εν μέσω πανδημίας, θα είναι τραγικές, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ενόψει των απολύσεων εξαγγέλονται κινητοποιήσεις στο Αττικόν.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Η κυβέρνηση δεν απαντά. Αρνείται ως τώρα προκλητικά ακόμα και να παρατείνει τη σύμβαση εργασίας τους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
1) Έκτακτη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας αύριο Τρίτη 29/9 στις 5 μμ, που οργανώνουν συντονιστικές επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και σωματείων νοσοκομείων.

2) Συμμετοχή στην στάση εργασίας την Τετάρτη 30/9, 7-10 πμ (συγκέντρωση 9 πμ στο Υπουργείο Υγείας) για να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.

3) Από την Πέμπτη 1/10/20 με καθημερινές στάσεις εργασίας συγκεντρωνόμαστε στην πύλη του νοσοκομείου. Να σημειωθεί, ότι με τις απολύσεις των διοικητικών επικουρικών, μια σειρά υπηρεσίες (μισθοδοσία, προμήθειες, θέματα προσωπικού, διοικητική κάλυψη γενικής εφημερίας κλπ) θα σταματήσουν τη λειτουργία τους.

4) Καλούμε σε κλιμάκωση με απεργιακή κινητοποίηση σε όλη την υγεία!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button