ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απολύσεις στο Αττικόν, τώρα και εμβολιασμένοι

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν καταγγέλει την απόλυση 36 εργαζομένων στη φύλαξη του Νοσοκομείου, που ελέγχουν την είσοδο με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και την αντικατάστασή τους με πολύ ακριβότερες εργολαβικές υπηρεσίες.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις επόμενες ημέρες κυβέρνηση, ΥΠΕ, διοίκηση* ετοιμάζονται να απολύσουν και να στείλουν στον κόλαφο της ανεργίας 36 συναδέλφους της φύλαξης στο νοσοκομείο μας. 36 από τους πολλούς χιλιάδες υγειονομικούς που έδωσαν και δίνουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία. 36 εμβολιασμένους συναδέλφους που προστίθενται στους 54 που έχουν βγει στη διαθεσιμότητα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί. Κίνηση που αποδεικνύει την κυβερνητική υποκρισία και κάνει ξεκάθαρο ότι η εργασιακή τρομοκρατία δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Οι 36 συνάδελφοι μας έρχονται να προστεθούν στους 6.000 υγειονομικούς με ΣΟΧ και 5000 σε διαθεσιμότητα που το δημόσιο σύστημα υγείας θα στερηθεί άμεσα προς όφελος των εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Η τυχοδιωκτική αυτή πολιτική έρχεται:

-Όταν όλοι αναμένουν νέο κύμα πανδημίας.

-Όταν ήδη στο νοσοκομείο έχουμε νέες εστίες διασποράς σε ασθενείς κι ενώ το επισκέπτονται χιλιάδες καθημερινά σε τακτικά ιατρεία, συνοδείες ασθενών, εξωτερικές επισκέψεις, κυβέρνηση και διοίκηση θέλουν να διώξουν και τους λίγους συναδέλφους που ελέγχουν την είσοδο με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

-Όταν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν στεγνώσει, κυβέρνηση και διοίκηση καλούν τους εργολάβους με διπλάσιο κόστος για το δημόσιο και διπλάσια κέρδη για τους τελευταίους.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δήλωσε ότι σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα δεν είναι για μονιμότητα – είναι δηλ. για μαύρη εργασία στους εργολάβους ή για ελαστικές σχέσεις. Με το “νέο ΕΣΥ” αυτό θα επιβληθεί και σε άλλους κλάδους.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7-10 πμ με συγκεντρώσεις στην πύλη εάν δεν ανακοινωθεί η ανανέωση των συμβάσεων όλων των συναδέλφων με ΣΟΧ μέχρι τις 29/10.

*Απόφαση ΔΣ 26/7/2021, ΑΔΑ: 6Ξ4Μ4690ΩΔ-Σ5Σ

Αποφασίζουμε τη διενέργεια Διεθνούς Ανοιχτού Ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για υπηρεσίες φύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου για δύο έτη, (CPV: 79713000-5-2), προϋπολογισμού 2.150.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με δικαίωμα του Νοσοκομείου για μονομερή παράταση της σύμβασης που θα συναφθεί για ακόμη ένα έτος δαπάνης 1.075.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button