ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αποκλιμάκωση της πίεσης στο Αττικόν – Πόσες εισαγωγές έγιναν το περασμένο 24ωρο

Η αποκλιμάκωση της επιδημίας αποτυπώνεται συνεχώς στους σχετικούς δείκτες, γεγονός που όπως επισήμανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, αποδίδεται στην αυξανόμενη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας αλλά και στον καλό καιρό, που θα είναι σύμμαχος στην επιχείρηση καταστολής του κορωνοϊού για τους επόμενους μήνες.

Τα στοιχεία για τις νοσηλείες ασθενών με σοβαρή λοίμωξη covid-19 παραπέμπουν σε εκείνα του περασμένου Οκτωβρίου – χωρίς όμως να προοιωνίζονται έξαρση όπως συνέβη τότε. Χθες καταγράφηκαν 53 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας, όσες καταγράφονταν σε ένα μεσαίας δυναμικότητας νοσοκομείο της Αττικής προ διμήνου.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών καταγράφηκε σε νοσοκομεία της Αττικής. Ενδεικτικά, στο «Αττικόν» έγιναν 6 εισαγωγές, στον «Ευαγγελισμό» 5, στο «Σωτηρία» 3, στο «Αμαλία Φλέμινγκ» 4 εισαγωγές.

Η υποχώρηση του «φράγματος» των 1.000 νοσηλευομένων είναι θέμα ωρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις αντοχές των εργαζομένων έπειτα από την πολύμηνη μάχη με τον κορωνοϊό, σε απλές κλίνες και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το protothema.gr, στα νοσοκομεία βρίσκονται 1.009 ασθενείς, με τους 628 να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και τους 381 σε Μονάδες – από αυτούς οι 277 διασωληνωμένοι.

Το νοσοκομείο, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος, είναι το «Σωτηρία» – νοσηλεύονται 114 ασθενείς στις κλινικές του και άλλοι 71 στις Μονάδες.

Στο «Αττικόν» έχουν μειωθεί δραστικά οι νοσηλευόμενοι. Χθες νοσηλεύονταν 17 ασθενείς στην κλινική και 10 στη ΜΕΘ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button