ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απειλείται άμεσα το κτήμα του Τατοΐου – Εντός της Βαρυμπόμπης η φωτιά

Οι πρόποδες της Πάρνηθας έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και η αγωνία είναι μεγάλη όχι μόνο για τους οικισμούς της περιοχής και το δάσος αλλά και για το ιστορικό κτήμα του Τατοΐου το οποίο απειλείται άμεσα από τη φωτιά.

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε πυκνό πευκόφυτο δάσος στην Πάρνηθα, στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης του Δήμου Αχαρνών, ενώ ήδη το πύρινο μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις και πλησιάζει απειλητικά τον οικισμό στις Αδάμες.Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ ήδη η Πυροσβεστική δέχεται διαρκώς κλήσεις και για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.Στην πυρκαγιά μαζί με τις τεράστιες ενισχύσεις που έχουν σταλεί, επιχειρούν πλέον 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδράμουν πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες,  υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα η φωτιά έδειχνε να απομακρύνεται από το κτήμα, αλλά λόγω της φοράς των ανέμων οι φλόγες το απειλούν και πάλι. Σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κτήματος Τατοΐου, Βασίλης Κουτσαβλής έγραψε ότι αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη καταστροφή που το απειλεί από την δημιουργία του.

Εντός της Βαρυμπόμπης η φωτιά

«Είναι ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Όπως δηλώνει, αυτή τη στιγμή απειλείται ο οικισμός της Βαρυμπόμπης ενώ η πυρκαγιά έχει κατέβει και στις Αδάμες. «Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα. Επιχειρούν πάρα πολλές δυνάμεις», τονίζει ο κ. Κόκκαλης ενώ προσθέτει ότι αυτή την ώρα πνέουν αρκετά δυνατοί άνεμοι. Ακόμη ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι όσο βρισκόταν στη Λεωφόρο Βαρυμπόμπης είδε να έχουν πάρει φωτιά οι περίβολοι δύο σπιτιών, ωστόσο το ένα ήταν ακατοίκητο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button