ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΟΑΧ: “Εξώδικο πλέον προς τον δήμαρχο Χαϊδαρίου – Έπεται συνέχεια”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Αποφάσισε να «βγάλει» από τα μπλε γήπεδα και τους 14χρονους πανελληνιονίκες του Συλλόγου

Στο «απροχώρητο» έφτασαν πλέον οι σχέσεις μεταξύ του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Ντηνιακού και του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου. Ο Δήμαρχος πήρε πέρσι 172 ώρες εβδομαδιαίως από τα μπλε γήπεδα, υποσχόμενος ότι τουλάχιστον δεν θα «πειράξει» το αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου (ώρες 15.00’ – 22.00’ καθημερινώς), δηλαδή τους αθλητές ηλικίας 10 έως 18 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην Ομοσπονδία (ΕΦΟΑ) και συμμετέχουν στα πανελλήνια (και κάποιοι και στα πανευρωπαϊκά) πρωταθλήματα. Παρ’ όλ’ αυτά, αποφάσισε να «αφαιρέσει» και άλλες ώρες καθημερινώς από τον Σύλλογο, με αποτέλεσμα να είναι πλέον παντελώς ανέφικτο τα παιδιά αυτά να «στριμώξουν» τις καθημερινές προπονήσεις τους στις ώρες που απέμειναν.

Η σταγόνα, όμως, που «ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η εξής: Ο Δήμαρχος αποφάσισε να ξεκινήσει «Τμήμα Αρχαρίων» για τους δημότες, με εκμάθηση 1 ώρα καθημερινώς, το οποίο τοποθέτησε στις 20.00’ το βράδυ, ήτοι την ώρα που έχει προπόνηση το «προχωρημένο» Τμήμα του Συλλόγου, δηλαδή οι 14χρονοι και 15χρονοι πανελληνιονίκες του Συλλόγου, τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στην πρώτη 3άδα και 5άδα της Πανελλήνιας Κατάταξης και έχουν ήδη κατακτήσει πανελλήνια Πρωταθλήματα στην κατηγορία τους (U14 και U16). Μάλιστα, ένα εξ αυτών συμμετείχε πρόσφατα με ιδιαίτερη επιτυχία και στην Εθνική Ελλάδος στο φετινό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το οξύμωρο είναι ότι ο Δήμος έχει αναλάβει την χρήση των 3 γηπέδων για 172 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ διαθέτει και άλλα 7 γήπεδα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους Δημότες. Η κίνηση, λοιπόν, να «βγάλει» από τα γήπεδα τα παιδιά που τιμούν το Χαϊδάρι και την χώρα μας στο άθλημα της αντισφαίρισης, για να ξεκινήσει αυτές ειδικά τις ώρες Τμήμα Αρχαρίων, σαφώς πυροδοτεί δυσάρεστες και αναπόφευκτες εξελίξεις.

Αυτό, μάλιστα, από την στιγμή που ο Σύλλογος γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το ιδιοκτησιακό (το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαμαρτύρεται ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει εγγράψει παράνομα και χωρίς νόμιμο τίτλο την έκταση στο Κτηματολόγιο στο όνομά του), αλλά και διαμαρτύρεται για τον τρόπο που λαμβάνονται και εκτελούνται οι αποφάσεις του Δήμου σε βάρος του, ήτοι χωρίς αποφάσεις (και ούτε καν ενημέρωση) του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά με προσωπικές και ατομικές ενέργειες του Δημάρχου.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση, πρώτ’ απ’ όλα στα ίδια τα παιδιά, που προπονούνται καθημερινώς από τα 5 τους χρόνια, για να φτάσουν στο σημερινό επίπεδο, αλλά και τις οικογένειές τους που, αντί να ασχολούνται με τις διακρίσεις των παιδιών τους, εκφράζουν διαρκώς την ανησυχία τους για το μέλλον και την εξέλιξή τους, αλλά και αδυνατούν να κατανοήσουν για ποιον λόγο πρέπει να συμβαίνουν όλα αυτά.

Σε αυτήν την θλιβερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου να μην επιτρέπει πλέον στον Σύλλογο να διοργανώνει τα επίσημα τουρνουά που του αναθέτει κάθε έτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και τα οποία αποτελούν πάντα πόλο έλξης των φίλων του τένις για όλη τη χώρα και ιδιαίτερη προβολή για τους Συλλόγους που τα διοργανώνουν, αλλά και τους Δήμους στους οποίους ανήκουν. Το ακόμα πιο θλιβερό, όμως, είναι τούτο: Ο ΑΟΑΧ, ο οποίος ανήκει, με βάση τα αποτελέσματα και την κατάταξη των νεαρών αθλητών του, στην πρώτη πεντάδα Συλλόγων τένις σε πανελλήνια κλίμακα, γίνεται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώτος Σύλλογος στην χώρα, ο οποίος δεν θα μπορεί να διοργανώνει πανελλήνια τουρνουά της Ομοσπονδίας, επειδή του το απαγορεύει ο ίδιος του ο Δήμος!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button