ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκαραμαγκάς: Αντιπλημμυρικό έργο στην Εθνική Οδό, πότε θα ολοκληρωθεί

Η συσσώρευση νερού στην Εθνική Οδό, κατά μήκος της Λίμνης Κουμουνδούρου, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε έντονες βροχοπτώσεις και προκαλεί κάποιες φορές μπλοκάρισμα του δρόμου, με τους οδηγούς να απορούν πώς είναι δυνατό να αποκλείεται μια τέτοια λεωφόρος από νερά, ενώ σε απόσταση δύο μέτρων βρίσκεται η θάλασσα! Απάντηση στο πρόβλημα αυτό αποτελεί έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό στην εν λόγω περιοχή, για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

Η κατασκευή των δύο νέων συλλεκτήριων αγωγών απαιτεί την κατάληψη της ΛΕΑ, κατόπιν εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ατττικής, με παρέμβαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι εργασίες να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και εκτός ωραρίου στα τμήματα της ΛΕΑ και κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται θα παραδίδεται στην κυκλοφορία, ώστε να  προκληθεί όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στους οδηγούς.

Σκαραμαγκάς: Αντιπλημμυρικό έργο στην Εθνική Οδό, πότε θα ολοκληρωθεί 3

Το έργο με τίτλο: «Κατασκευή Συλλεκτήρα Αγωγού ομβρίων στη ΝΕΟΑΚ στο ύψος Σκαραμαγκά», υλοποιείται από την Διεύθυνση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας  Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Φθινοπώρου. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στον στρατηγικό σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια του κρισιμότερου κυκλοφοριακά δυτικού οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου και αποτελεί συνέχεια των έργων οδοποιίας, διαγραμμίσεων και απομάκρυνσης της επικίνδυνης για την κυκλοφορία βλάστησης από την κεντρική νησίδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα και η βελτίωση του φωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED σε όλο το μήκος του οδικού άξονα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button