ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άνω Δάσος: Αυτή τη φορά η φωτιά μέσα στα σπίτια! – Φλόγες στο προαύλιο του βρεφονηπιακού

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι της οδού Βεργίνας και της Ακροπόλεως, όταν οι φλόγες ξεπήδησαν ανάμεσα στα σπίτια τους, στην αυλή του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ, δίπλα στον οποίο βρίσκεται και το γραφείο της εφημερίδας μας.

Γύρω στις 3.30 μυρωδιά καπνού ανησύχησε τον φύλακα του σταθμού που αμέσως είδε έντρομος μπροστά του τη φωτιά. Πήρε ένα λάστιχο με νερό στο χέρι (από την παροχή της εφημερίδας, που έχει παραχωρηθεί στο σταθμό για τις εργασίες αποπεράτωσης που γίνονται εκεί) και ταυτόχρονα κάλεσε την Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή οι περίοικοι πετάχτηκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους και είδαν τις φλόγες που έκαιγαν ξερόχορτα σε απόσταση αναπνοής. Με αγωνία για να μην μεταδοθεί η φωτιά στις αυλές τους και στις τέντες τους άρχισαν και αυτοί να καταβρέχουν. Σχεδόν αμέσως έφτασαν άνδρες της ΔΙΑΣ, ειδοποιημένοι από τα κεντρικά, που ρίχτηκαν στην κατάσβεση με λάστιχα από τις γειτονικές κατοικίες, ώστε να περιοριστεί η φωτιά και να μην μεταδοθεί σε δέντρα μέσα και γύρω από τον σταθμό, αλλά και στα άλλα επίπεδα της αυλής. Η άμεση επέμβαση όλων είχε αποτέλεσμα.

Άνω Δάσος: Αυτή τη φορά η φωτιά μέσα στα σπίτια! - Φλόγες στο προαύλιο του βρεφονηπιακού 3
Άνω Δάσος: Αυτή τη φορά η φωτιά μέσα στα σπίτια! - Φλόγες στο προαύλιο του βρεφονηπιακού 5

Σε λίγα λεπτά έφτασε και η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία του Δήμου με υδροφόρα και έκαναν διαβροχή για να σιγουρευτεί ότι δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση. Έμειναν ο φόβος, η μυρωδιά του καμένου μέσα στα σπίτια και το “γιατί” ο ΟΑΕΔ, που το τελευταίο διάστημα δείχνει ενδιαφέρον για τον Σταθμό, δεν έκοψε τα χόρτα. Όπως μάθαμε, θα επιληφθεί ο Δήμος.

Ρωτήσαμε τους άνδρες της πυροσβεστικής τι θα μπορούσε να φταίει γι’ αυτή την πυρκαγιά. Ένα γυαλί μπορεί να κάνει το κακό, αν είναι μέσα σε εύφλεκτη ύλη, μας είπαν. Μας έδειξαν και μερικά καμένα κομμάτια χαρτόνια από συσκευασίες σε μια γωνιά, που προφανώς είχαν πέσει από τις πρόσφατες εργασίες στον σταθμό.

“Είναι η τρίτη φωτιά σε τρεις μέρες στο Άνω Δάσος”, μας είπε εμφανώς ανήσυχος για τη συνέχεια του καλοκαιριού ο κ. Γιώργος Μπρουσκάκης, στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Η φράση “μας περιτριγυρίζει” ήρθε στα στόματα και άλλων στη γειτονιά. Το μάθημα είναι ότι κανένας δεν πρέπει να είναι εφησυχασμένος, όλοι κάτι έχουμε να κάνουμε για είναι ασφαλής η πόλη, η γειτονιά, το σπίτι μας. Χόρτα, ξερά κλαδιά στα δέντρα των κήπων, σκουπίδια και γυαλιά είναι επικίνδυνα. Πυροσβεστήρες στα σπίτια, απαραίτητοι.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button