ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άννα Μαρία Τριφύλλη: Το ανερχόμενο αστέρι της Ελληνικής Πυγμαχίας και του Ολυμπιακού

Του Χρήστου Τσούνη

Η δεκαπεντάχρονη Άννα Μαρία Τριφύλλη, μαθήτρια του ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της ελληνικής πυγμαχίας και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού. Η μέχρι τώρα πορεία της μας προϊδεάζει για το λαμπρό αθλητικό μέλλον που θα έχει. Μόλις πριν λίγες μέρες κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων. Με τις τέσσερις πρώτες θέσεις που κέρδισε μέσα στο 2021 σε διεθνή τουρνουά στην Κύπρο, την Πολωνία, τη Σερβία και τη Ρουμανία θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πυγμαχίας το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στα 46 κιλά κορασίδων, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στην Ιταλία.

Άννα Μαρία Τριφύλλη: Το ανερχόμενο αστέρι της Ελληνικής Πυγμαχίας και του Ολυμπιακού 3
Πανευρωπαϊκό Παίδων Κορασίδων, 2021, Τυφλίδα

Ας αφήσουμε όμως την ίδια να μας τα πεί:

Άννα Μαρία πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μποξ;

Ξεκίνησα πριν από επτά χρόνια με τον δάσκαλό μου τον κ. Παναγιώτη Πετρίδη. Από τεσσάρων χρονών είχα αρχίσει να ασχολούμαι με άλλα μαχητικά αθλήματα. Ο μπαμπάς μου έκανε μποξ και έτσι γνώρισα το άθλημα. Πάντα είχα ένα δέσιμο με τα μαχητικά αθλήματα.

Πριν μερικές μέρες αναδείχτηκες ξανά Πρωταθλήτρια Ελλάδος. Τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια;

Μέσα από μια συνεργασία της Ελληνικής και της Ιταλικής Ομοσπονδίας θα φιλοξενηθώ τον Αύγουστο για προετοιμασία στην Ιταλία. Θα ακολουθήσει ένα διεθνές τουρνουά στην Πολωνία. Αμέσως μετά είναι το Πανευρωπαϊκό στη  Μόντσα της Ιταλίας.

Άννα Μαρία Τριφύλλη: Το ανερχόμενο αστέρι της Ελληνικής Πυγμαχίας και του Ολυμπιακού 5
1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις κορασίδες.

Ποιος είναι ο στόχος σου στο Πανευρωπαϊκό;

Θέλω να πάρω μια θέση στο βάθρο. Με τις περισσότερες από τις αντιπάλους μου έχω αγωνιστεί σε τουρνουά και τις έχω κερδίσει. Με τη Ρωσίδα πυγμάχο που θεωρείται η καλύτερη, αγωνιστήκαμε στη Σερβία και τη νίκησα.

Σκεπτόμενη μακροπρόθεσμα, πού θέλεις να φτάσεις;

Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο περισσότερο μπορώ! Ο μεγαλύτερος στόχος μου βέβαια είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά θα ήθελα να πάω στην Αμερική και να ασχοληθώ με την επαγγελματική πυγμαχία. Εκεί βέβαια το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θα έχω περισσότερες και πολύ πιο δυνατές αντιπάλους.

Στην Ελλάδα πώς το βλέπεις το αγωνιστικό επίπεδο;

Σταδιακά ανεβαίνει και εδώ το επίπεδο. Πολλά κορίτσια των μεγαλύτερων ηλικιών πήγαν στο Πανευρωπαϊκό και έφεραν επιτυχίες.

Τον τελευταίο χρόνο είσαι αθλήτρια του Ολυμπιακού. Τι σου προσφέρει η συμμετοχή σου στον κορυφαίο Αθλητικό Σύλλογο της χώρας;

Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος πολύ υψηλού επιπέδου που μπορεί να δώσει ευκαιρίες στους αθλητές του. Έχει αρκετούς και πολύ καλούς πυγμάχους αλλά και καλούς προπονητές. Στον Ολυμπιακό με πρότεινε ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος, ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, που είναι οικογενειακός φίλος. Θα πρέπει να πω ότι με τον προπονητή του Ολυμπιακού κ. Λευτέρη Λιβάδη είχαμε πολύ καλή «χημεία» από την πρώτη στιγμή!

Άννα Μαρία Τριφύλλη: Το ανερχόμενο αστέρι της Ελληνικής Πυγμαχίας και του Ολυμπιακού 7
1η θέση, 2022, Πάτρα.

Όμως εκτός από αθλήτρια είσαι και μαθήτρια…

Ναι πηγαίνω στην 1η λυκείου στο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου.

Οι υποχρεώσεις που έχεις στον αθλητισμό συμβαδίζουν με τις σχολικές υποχρεώσεις;

Η αλήθεια είναι ότι χάνω πολλά μαθήματα λόγω των ταξιδιών για τους αγώνες που δίνω στο εξωτερικό. Παίρνω μαζί μου τα βιβλία μου και διαβάζω όποτε μπορώ. Τελικά τα καταφέρνω και είμαι καλή μαθήτρια.

Τι θέλεις να σπουδάσεις;

Στο ΕΠΑΛ ακολουθώ την ειδικότητα της φυσικοθεραπείας. Ωστόσο ο στόχος μου είναι να εισαχθώ στα ΤΕΦΑΑ. Αν πετύχω τον στόχο μου στο Πανευρωπαϊκό, τότε θα καταφέρω να μπω στη σχολή χωρίς εξετάσεις. Αυτό το δρόμο θέλω να ακολουθήσω…

Είναι αλήθεια ότι προπονείς από τώρα μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες.

Ναι! Κάνω προπόνηση σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών. Ωστόσο κάποιες φορές βοηθάω και τον δάσκαλό μου τον κ. Πετρίδη στις προπονήσεις των τμημάτων ενηλίκων.

Πριν σε αφήσω θέλεις να πεις κάτι άλλο;

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και τον Πρόεδρο κ. Χάρη Μαργιόλη που με στηρίζουν και μου δίνουν τις ευκαιρίες να αγωνίζομαι στο εξωτερικό και να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τους προπονητές μου τον κ. Παναγιώτη Πετρίδη και τον κ. Λευτέρη Λιβάδη.

Άννα Μαρία σε ευχαριστώ πολύ

Και εγώ σας ευχαριστώ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button