ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ανεξήγητο: Ξαναφράζουν σταδιακά σήραγγες σε παλιά οδικά έργα στον Σκαραμαγκά!

Μυστήριο καλύπτει την “αναγέννηση” (δεν υπάρχει άλλος δόκιμος όρος) του βράχου σε σήραγγες που έχουν διανοιχθεί πριν από δύο δεκαετίες σε οδικό έργο στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Πρόκειται για τμήμα της ημιδιανοιχθείσας Περιφερειακής Αιγάλεω στο πίσω μέρος του Ποικίλου και πάνω από την Εθνική Οδό, όπου, όπως δείχνει το φωτογραφικό ντοκουμέντο, ο βράχος ξανασχηματίζεται και κλείνει τα ευμεγέθη ανοίγματα. Το αριστερό τμήμα έχει φραχθεί εντελώς, ενώ στο δεξιό έχει απομείνει ένα μικρό στρογγυλό πέρασμα, το οποίο με τον ρυθμό αναδημιουργίας (;) του εδάφους αναμένεται να αποκακατασταθεί πλήρως μέχρι το Πάσχα.

Ανεξήγητο: Ξαναφράζουν σταδιακά σήραγγες σε παλιά οδικά έργα στον Σκαραμαγκά! 3
Το πίσω μέρος της ίδιας σήραγγας. Βλέπετε δεξιά ολοκληρωμένο το μοναδικό φαινόμενο της πλήρους αναδημιουργίας του βράχου.

Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός, το οποίο ανακάλυψαν στελέχη του Υπουργείου Υποδομών που έκαναν τοπογραφικές εργασίες στην περιοχή, στο πλαίσιο της εξαγγελίας του υπουργού Υποδομών Κωνσταντίνου Καραμανλή για υλοποίηση του έργου του Κόμβου Σκαραμαγκά.

Επιτροπή μηχανικών και γεωλόγων του Υπουργείου μελετά το φαινόμενο, ενώ έχουν μετακληθεί και ειδικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα.

Για το απίστευτο συμβάν έχει ενημερωθεί και η Κομισιόν, προκειμένου να μην επιβάλλει πρόστιμο για την νέα καθυστέρηση έναρξης του έργου, με αιτία έξω από τις δυνατότητες παρέμβασης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ανεξήγητο: Ξαναφράζουν σταδιακά σήραγγες σε παλιά οδικά έργα στον Σκαραμαγκά! 5
Σε αυτό το τοπογραφικό σημείο του Ποικίλου παρατηρήθηκε το ανεπανάληπτο γεγονός.

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button