ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αναφορά Καραμανλή στο έργο του Κόμβου Σκαραμαγκά

Για τα νέα μεγάλα έργα, που θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους, τα διόδια στην Αττική Οδό και τις αλλαγές στον ΚΟΚ, μίλησε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά τον Τριπλό Κόμβο Σκαραμαγκά, είπε: “Στην τελική ευθεία μπαίνει και ένα ακόμη έργο, το οποίο συζητείται πολλές δεκαετίες και θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα: Η λεγόμενη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω. Αυτό είναι ένα έργο που θα φτάσει μέχρι την παλιά Εθνική Οδό και θα έχουμε τρεις ανισόπεδους κόμβους, στο Σχιστό, στα Ναυπηγεία και στον Σκαραμαγκά, αποσυμφορώντας αρκετά όλη αυτή την περιοχή”.

Επίσης αναφέρθηκε στον προαστιακό Δυτικής Αττικής: «Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα βάλουμε μπροστά ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο: Τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής». Προανήγγειλε συγκεκριμένα ότι μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες, “θα βγει στον αέρα” ο διαγωνισμός για το έργο αυτό, ύψους 125 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής θα πηγαίνει από τα Άνω Λιόσια μέχρι τα Μέγαρα.

Σημαντικό έργο, που θα προχωρήσει μέσα στο 2022 και “κουμπώνει” με τη Γραμμή 4 του Μετρό, η οποία ήδη έχει αρχίσει να κατασκευάζεται, έχει να κάνει με την επέκταση του Μετρό στο Ίλιον. «Ένα έργο που θα ξεκινήσει από την Ανθούπολη, θα περάσει από τον Άγιο Νικόλαο, θα περάσει από την Παλατιανή και θα καταλήξει στο Ίλιον. Μιλάμε για ένα έργο 650 εκ. ευρώ, ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ένα πολύ σημαντικό έργο για να μπορέσουμε επιτέλους να αποφορτίσουμε – μαζί με όλα τα μεγάλα οδικά έργα που κάνουμε – την Αττική, η οποία έχει αυτή τη στιγμή νομίζω αρκετά προβλήματα στο κυκλοφοριακό», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button