ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αιγάλεω: Αναβιώνει τμήμα του αρχαίου Ελαιώνα στη Θηβών

Ο Δήμος Αιγάλεω αναλαμβάνει τη δημιουργία και τη συντήρηση του ιστορικού Ελαιώνα της Αττικής, δυτικά του Κηφισού, καθώς και την προώθηση των περιβαλλοντικών αξιών στην περιοχή και προς τους νέους.

Ο Δήμος Αιγάλεω από το Φεβρουάριο του 2022 συνεργάζεται με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιο Αθηνών – University of Athens και συμμετέχει στην Διεθνή Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την Φύτευση Δέντρων στο πλαίσιο του Στόχου για την Καθαρή Ενέργεια και το Περιβάλλον. Αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής είναι η φύτευση 100 δέντρων ελιάς στην είσοδο της πόλης από την οδό Θηβών μέσω της δωρεάς της εταιρίας Hellenic Plants υπό το συντονισμό του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής.

Για το Δήμο Αιγάλεω η δράση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία καθότι η φύτευση των δέντρων ελιάς έγινε σε σημείο που αποτελεί την ιστορική περιοχή του αρχαίου Ελαιώνα στα δυτικά του ποταμού Κηφισού.

Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας δήλωσε ότι η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής του και για αυτό πλέον συμμετέχουν στην διεθνή πρωτοβουλία του ΟΗΕ, δημιουργώντας ξανά ένα μέρος του αρχαίου ιστορικού ελαιώνα που βρίσκεται στο Αιγάλεω. “Αξίζει συγχαρητήρια η δράση του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής του ΕΚΠΑ και του καθηγητή κ. Μαυράκη για τον όλο συντονισμό αυτού του έργου στην Ελλάδα και προχωράμε σε περαιτέρω συνεργασία”.

Η διαδικασία αυτή διεξήχθη από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου και χάρη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, Σταύρος Τασιόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε τη συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής. Ο κ. Τασιόπολυος δήλωσε στην εφημερίδα μας: “Η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αιγάλεω αποτελεί προτεραιότητα για εμένα προσωπικά, ως επιστήμονα και ως κάτοικο της περιοχής γιατί η καθημερινότητα των πολιτών στη Δυτική Αθήνα χρειάζεται συνολικά βελτίωση και το περιβάλλον είναι καθοριστικός παράγοντας. Χαίρομαι που με τη συνεργασία του Δημάρχου κ. Γκίκα, των υπηρεσιών του Δήμου και του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μπορέσαμε να δημιουργήσουμε από την αρχή σε σημείο του ιστορικού αρχαίου ελαιώνα, ένα νέο έργο που θα μείνει στην πόλη μας το Αιγάλεω.”

Οι υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου επιμελήθηκαν τη φύτευση και αναλαμβάνουν τη συντήρηση του έργου, ως συνέχεια του αρχαίου παραδοσιακού ελαιώνα της περιοχής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button