ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αγωνία και πάλι στον Διομήδειο Κήπο – Μια ανάσα οι φλόγες από την περίφραξη

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Διομήδειου Κήπου πήρε και πάλι θέση μάχης σήμερα το απόγευμα, καθώς οι φλόγες από το Άνω Σχιστό κυριολεκτικά “έγλειψαν” τα όριά του.

“Αυτό που ζούμε φέτος δεν έχει προηγούμενο”, είπε πριν από λίγο στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του Κήπου, κ. Στέλιος Σούλιος, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση το “Χαϊδάρι Σήμερα” για τη σημερινή φωτιά.

Όπως μας είπε, οι φλόγες έφτασαν στην περίφραξη που υπάρχει ψηλά στο βουνό και η πυρασφάλεια την περίμενε στον πρώτο δασικό δρόμο (βλέπε φωτό), που ωστόσο είναι αρκετά χαμηλά, μια και στο σημείο αυτό του βουνού δεν υπάρχει πρόσβαση, καθώς δεν έχει χαραχτεί δρόμος, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Ψηλά στο βουνό η βλάστηση είναι αραιή, αλλά όσο κατεβαίνουμε αυτή πυκνώνει. Ευτυχώς η Πυροσβεστική δεν την άφησε να φτάσει στα πιο πυκνά σημεία, οπότε η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμη.

Πόσες φορές όμως θα είμαστε τόσο τυχεροί -ή, αν θέλετε, θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι γρήγορα δραστική;

Στο σημείο αυτό διατυπώνουμε μια πρόταση, με την επιφύλαξη πάντως ότι η εκτίμηση πως η φωτιά ξεκίνησε από οικισμό Ρομά, που έκαιγαν καλώδια για να βγάλουν χαλκό, είναι αληθινή. Αν λοιπόν αυτό ισχύει -και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται- πιστεύουμε ότι πρέπει κάποια δημόσια αρχή ή κάποιος ιδιώτης χορηγός, να δώσει στους ανθρώπους αυτούς ένα ειδικό μηχάνημα που ξεχωρίζει τον χαλκό από το πλαστικό περιτύλιγμα. Φαίνεται υπερβολικά απλοϊκό; Ίσως… Αλλά ίσως και η αλήθεια για τόσες φωτιές στο ίδιο σημείο, επί χρόνια, να είναι το ίδιο απλή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button