ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αγία Μαρίνα: Η απόπειρα νεαρού να πηδήξει στις γραμμές και ο “φύλακας άγγελός” του

Συγκλονιστικές στιγμές εξελίχτηκαν μπροστά στα μάτια πολιτών που περίμεναν τον συρμό του Μέτρο χτες το μεσημέρι 1/10, στον σταθμό Αγία Μαρίνα. Νεαρός αποπειράθηκε να πέσει στις γραμμές, αλλά σαν φύλακας άγγελος τον έσωσε υπάλληλος, που λειτούργησε με άψογο επαγγελματισμό και ανθρωπιά.

Όσα συνέβησαν μας διηγείται Χαϊδαριώτισσα που στεκόταν στην αποβάθρα μαζί με την έφηβη κόρη της. “Έχουμε σοκαριστεί πολύ και εγώ και η κόρη μου. Θα χρειαστούμε καιρό να το ξεπεράσουμε, όχι όμως να το ξεχάσουμε”, μας λέει.

Να πώς εξελίχτηκε το δραματικό δίλεπτο:

“Ένας νεαρός -δεν θα ήταν πάνω από 20 ετών- στεκόταν μπροστά στο κενό. Έκανε απόπειρα να πέσει. Τρεις φορές του φώναξαν από τα μεγάφωνα να πάει πίσω από την κόκκινη γραμμή αλλά δεν αντιδρούσε.

Κατέβηκε και τον πλησίασε ένας υπάλληλος του μετρό, που προφανώς παρακολουθούσε από τις κάμερες. Ο συγκεκριμένος (νεαρός κι αυτός) έκανε εξαιρετικά επαγγελματικές ενέργειες με μεγάλη ψυχραιμία. Τη στιγμή που έφτανε το τρένο και κόρναρε τον περιόρισε με πλήρη έλεγχο της κατάστασης σε μια γωνία. Τον έσωσε. Μετά το παιδί έκλαιγε.

Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια του υπαλλήλου, το χειρίστηκε εξαιρετικά. Πιθανόν να έχει εκπαιδευτεί από ψυχολόγο. Αντίθετα εμείς όλοι είχαμε παγώσει και είχαμε συγκλονιστεί όταν του φώναζαν από τα μεγάφωνα αλλά δεν πήγαινε πίσω.

Δεν ξέρω αν είναι αυτά τα γεγονότα στην ρουτίνα των υπαλλήλων και αντιδρούν τόσο ψύχραιμα και μεθοδικά, αλλά άλλο να το βλέπεις σε ταινίες και άλλο να γίνεται μπροστά σου και να το ζεις”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button