ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Χαϊδάρι ώρα μηδέν: Σπίτια χωρίς ρεύμα, αλλά και απόθεμα αλληλεγγύης”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιανουαρίου η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» αναφέρθηκε στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, του Δήμου. Όπως τόνισε ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες λόγω των γενικότερων συνθηκών που βιώνουμε  υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη μέριμνας σε κάποιους συμπολίτες μας. Μεταξύ αυτών σε αστέγους, σε κάποιους που ζουν με την απειλή έξωσης από το σπίτι τους, σε ορισμένους που ζουν χωρίς ρεύμα και κάποιους άλλους που δεν έχουν να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα, Όμως όπως επισήμανε οι Χαϊδαριώτες έχουν πολύ ισχυρότερα αισθήματα αλληλεγγύης και πολύ πιο έντονα αντανακλαστικά.

Ως παράδειγμα ανέφερε τη συμπαράσταση που πριν έδειξαν δεκάδες συνδημότες μας στην οικογένεια της μικρής Σοφίας, πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα 24ωρο καλύφθηκε το ποσό προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα. Και μάλιστα αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα.

«Θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο ρόλος του Δήμου απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας και πού μπορούν να απευθυνθούν», αναρωτήθηκε η κ. Βίτσα.  

Ζήτησε ακόμα κάποια στοιχεία από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για τον αριθμό των ατόμων που εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό από το κοινωνικό συσσίτιο και γενικότερα πόσοι συμπολίτες μας βιώνουν τέτοιες καταστάσεις, ώστε να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα.  Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία της ότι στη μετά κορωνοϊό εποχή θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στους συνανθρώπους μας που θα χρειάζονται βοήθεια.

Φ. Θεοδωρακόπουλος: «Σπεύστε απευθείας στο Δήμο»   

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Φώτης Θεοδωρακόπουλος είπε λακωνικά ότι όποιος δημότης βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης πηγαίνει απευθείας στην Κοινωνική Υπηρεσία. Εκεί γίνεται η καταγραφή του περιστατικού, ακολουθεί ο έλεγχος και από κει και πέρα ο κάθε ενδιαφερόμενος λαμβάνει τα βοηθήματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να του παρέχει ο Δήμος.

Β. Ντηνιακός: «Δεν φανερώνουν την κατάστασή τους. Εμείς τους βρίσκουμε ακόμα και δουλειά»

Συμπληρώνοντας ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός ανέφερε πως  λόγω των ευαίσθητων αυτών περιπτώσεων το πρόβλημα μπορεί να μη γίνεται αντιληπτό. Απόδειξη της διακριτικότητας με την οποία λύνουμε αυτές τις καταστάσεις είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα στη ζωή τους και το βιώνουν σήμερα. Αυτούς τους χαρακτήρισε ως «αόρατους». Σύμφωνα με το δήμαρχο γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την Κοινωνική Υπηρεσία να τους εντοπίσει και να τους προσεγγίσει.

Πρόκειται, όπως είπε, για αρκετές περιπτώσεις συνδημοτών μας, που δεν επιθυμούν να μαθευτεί το πρόβλημα τους. Με τη βοήθεια των υπηρεσιακών παραγόντων υπάγονται σε προγράμματα. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν δοθεί λύσεις όχι μόνο σε προσωρινό στάδιο, αλλά και σε επίπεδο εύρεσης εργασίας.

«Φτάσανε στο αμήν για να προσεγγίσουν εμάς ή εμείς να τους πλησιάσουμε με κάποιους διακριτικούς τρόπους. Φοβόνταν μην τυχόν δουν οι γείτονες τους το αυτοκίνητο του Δήμου έξω από το σπίτι τους», κατέληξε ο δήμαρχος.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button