ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Οι “φυγάδες του Πάσχα” και οι υπέροχες δικαιολογίες τους

Οι “δεν με σταματάει τίποτα στο φετινό Πάσχα” σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια των δύο εθνικών οδών, προς Κόρινθο και Λαμία, με τις «δικαιολογίες» έτοιμες. Ωστόσο, δεν είχαν υπολογίσει την αυστηρότητα των ελέγχων που γίνονται στα διόδια από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζητούσαν το απαραίτητο έγγραφο για να δικαιολογηθεί η μετακίνηση. Για τον λόγο αυτό νωρίς το μεσημέρι στις πύλες εξόδου, είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές.

“Έσπασαν τα νερά”

Στην προσπάθειά τους κάποιοι από τους οδηγούς, να μεταβούν στην επαρχία χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χρησιμοποίησαν ευφάνταστες ιστορίες… με τους αστυνομικούς να μην πιστεύουν στα αφτιά τους. Ένας επικαλέστηκε ότι είχε κλείσει ραντεβού με κτηνίατρο στην Αρκαδία για το σκυλάκι του ενώ άλλος έδειχνε πανικόβλητος, καθώς υποστήριξε ότι τον ειδοποίησαν οι γείτονες του, ότι έσπασαν τα υδραυλικά του σπιτιού του στην Καλαμάτα.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας σε συγγενικό του πρόσωπο στην επαρχία και κατά την διάρκεια του ελέγχου στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε πως στο πορτμπαγκάζ είχε βάλει και την σούβλα… για τον πασχαλινό οβελία. Μια ακόμα αστεία ιστορία είναι όταν τα μέλη μιας οικογένειας υποστήριξαν ότι φεύγουν από την Αθήνα για να πάνε επίσκεψη σε οδοντίατρο στο Κιλκίς. Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο τον οδοντίατρο για να επιβεβαιώσουν το ραντεβού, ο οδοντίατρος απάντησε ότι ούτε καν τους γνωρίζει.

Οι περισσότεροι από τους εκδρομείς, που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν, επικαλέστηκαν ιατρικούς λόγους και κάποιοι την ανάγκη συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

Οι αστυνομικοί από το πρωί πραγματοποιούν αυστηρούς  ελέγχους ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και όταν δεν πείθονται για τις δικαιολογίες… υποχρεώνουν τους οδηγούς να γυρίσουν πίσω, επιβάλλοντάς τους πρόστιμα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση στοιχείων.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας για την κίνηση στο Εθνικό Οδικό δίκτυο

Η κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Αττικής σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και από 06.00 έως 17.00 ώρα διαμορφώθηκε ως εξής:

(23/04/2021)ΕΞΟΔΟΣΕΙΣΟΔΟΣΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
Α’ Τ.Τ. ΑΥΤ/ΜΩΝ Π.Α.Θ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ)11.129 ΟΧΗΜΑΤΑ9.780 ΟΧΗΜΑΤΑ5 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ 100 ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
Β’ Τ.Τ. ΑΥΤ/ΜΩΝ Π.Α.Θ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ)14.386 ΟΧΗΜΑΤΑ12.514 ΟΧΗΜΑΤΑ3 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ 20 ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Την προηγούμενη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και για το ίδιο χρονικό διάστημα :

(16/04/2021)ΕΞΟΔΟΣΕΙΣΟΔΟΣΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
Α’ Τ.Τ. ΑΥΤ/ΜΩΝΠ.Α.Θ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ)11.533 ΟΧΗΜΑΤΑ9.493 ΟΧΗΜΑΤΑ 
Β’ Τ.Τ. ΑΥΤ/ΜΩΝΠ.Α.Θ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ)13.824 ΟΧΗΜΑΤΑ12.194 ΟΧΗΜΑΤΑ 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button