ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το Χαϊδάρι κινδυνεύει να χάσει “φιλέτο” 3,5 στρεμμάτων στον Προφήτη Ηλία. Σοβαρότατες καταγγελίες – τεράστια ερωτηματικά

Ήρθε η ώρα να πληρώσει η πόλη το τίμημα της ανεπάρκεια των δημοτικών αρχών και των δημοτικών υπηρεσιών στην υπεράσπιση της δημοτικής περιουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη διαδικασία του Κτηματολογίου οικόπεδο έκτασης 3,5 στρεμμάτων, το οποίο είχε σημανθεί σαν δημοτικό με ταμπέλα από το 1963, αλλά και σε νομικές εκθέσεις (δικηγορικό γραφείο Δ. Πάτρα) χαρακτηρίζεται σαν περιουσία του Δήμου, κινδυνεύει να περάσει στα χέρια ιδιωτών, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Μητσοτάκη (περίπου 1 στρέμμα), η οποία είχε στο παρελθόν περιουσία στο Χαϊδάρι.  

Τμήμα του επίμαχου οικοπέδου στον Προφήτη Ηλία Χαϊδαρίου, αληθινό μπαλκόνι στην Αθήνα και το απέναντι δάσος. Από τη δεκαετία του 1960 υπήρχε ταμπέλα “Δημοτική Περιουσία”, αλλά κάποια στιγμή το διεκδίκησε και ο ίδιος ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου!

Σε έρευνα που κάνει αυτή την ώρα η εφημερίδα μας αναδεικνύεται μια ιστορία με τεράστια ερωτηματικά, κολοσσιαίες αμέλειες, ακόμη και ευθείες καταγγελίες για τον τρόπο που λειτούργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. “Λειτουργούν για τα ιδιωτικά τους συμφέροντα εις βάρος των
συμφερόντων του Δήμου”, μάς λέει χαρακτηριστικά ο Τάσος Λυμπέρης, πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και επί σειρά ετών υποψήφιος δήμαρχος με την δεξιά παράταξη.

Όλες οι μαρτυρίες που συγκεντρώνουμε αυτή την ώρα από πρόσωπα που είχαν σημαντικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα (Κ. Ντηνιακός, Τ. Λυμπέρης, Μ. Τοκατλίδου, Θ. Σπηλιώτης, Α. Πανόπουλος) συγκλίνουν στην κοινή θέση ότι η περιουσία Μητσοτάκη, περίπου 20 στρέμματα, στον Προφήτη Ηλία Χαϊδαρίου (από την πλευρά της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη) έχει απαλλοτριωθεί και αποζημιωθεί στο σύνολό της. “Αυτά τα οικόπεδα δεν είναι ιδιοκτησία αυτών που
εμφανίζονται στο Κτηματολόγιο”, δηλώνει ρητά στην εφημερίδα μας ο πρώην υπεύθυνος της Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Χαϊδαρίου”, Θοδωρής Σπηλιώτης.

Το πρόβλημα που φέρνουμε στη δημοσιότητα στον Προφήτη Ηλία δεν είναι το μοναδικό. Επί 10 σχεδόν χρόνια γράφουμε για το γιγάντιο πρόβλημα της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, με υποθέσεις που έρχονται από δεκαετίες πίσω και είτε μένουν άλυτες είτε παίρνουν αρνητική τροπή. Είναι γεγονός ότι με το Κτηματολόγιο “έφτασε ο κόμπος στο χτένι” και η πόλη κινδυνεύει να χάσει πολύ σημαντική περιουσία και χώρους για αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών.

 Το “Χαϊδάρι Σήμερα” αυτή την ώρα προχωρά σε έρευνα σε βάθος για το θέμα του Προφήτη Ηλία, η οποία θα δημοσιευτεί αναλυτικά στο έντυπο φύλλο μας, στις αρχές Απριλίου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button