ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απανωτές κλοπές σε τρία νηπιαγωγεία του Χαϊδαρίου

Τις διακοπές των εορτών εκμεταλλεύτηκαν κακοποιοί για να εισβάλλουν σε σχολικούς χώρους και να κλέψουν μεταλλικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, “χτύπησαν” τρία Νηπιαγωγεία: το 3ο, το 10ο και το 11ο, καταστρέφοντας το σύστημα θέρμανσης.

Πριν από περίπου 15 ημέρες συμμορία αγνώστων διέρρηξε τα τρία νηπιαγωγεία και μάλιστα δύο διαδοχικά βράδια. Εισέβαλαν στα λεβητοστάσια παραβιάζοντας τις ξεχωριστές πόρτες τους και ανενόχλητοι ξήλωσαν χαλκοσωλήνες, κυκλοφορητές και άλλα εξαρτήματα. Και τα τρία νηπιαγωγεία διαθέτουν συναγερμό, που όμως δεν καλύπτει τα λεβητοστάσια.

Και ενώ οι διευθύντριες των συγκεκριμένων νηπιαγωγείων προσέφυγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου για να υποβάλουν μηνύσεις κατ’ αγνώστων, οι διαρρήκτες (άγνωστο αν ήταν οι ίδιοι ή διαφορετικοί) ξαναχτύπησαν. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς άνοιξαν και πάλι το λεβητοστάσιο του 10ου Νηπιαγωγείου, στην προσπάθειά τους όμως να αφαιρέσουν και άλλο εξάρτημα, χύθηκε το πετρέλαιο με αποτέλεσμα να φύγουν άπρακτοι. Λίγα λεπτά πριν είχαν μπει για και πάλι στο γειτονικό 3ο Νηπιαγωγείο. Όταν όμως διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε τίποτε άλλο για να κλέψουν, έφυγαν άπρακτοι.

3ο Νηπιαγωγείο

Θα λειτουργήσουν κανονικά 

Η είδηση της κλοπής κυκλοφόρησε στη σχολική κοινότητα και προκάλεσε ανησυχία στους γονείς των παιδιών. Χαρακτηριστικά, η κ. Μαρία Μπρίκα έστειλε στην εφημερίδα μας μήνυμα για το διαφαινόμενο πρόβλημα της θέρμανσης στο 3ο Νηπιαγωγείο τώρα που τελειώνουν οι διακοπές. 

Απευθυνθήκαμε στη διοίκηση του Δήμου και πληροφορηθήκαμε ότι έχει αναθέσει σε τεχνικό συνεργείο την επισκευή των τριών νηπιαγωγείων, προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”  η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα σχολεία, κ. Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, στις εργασίες  αποκατάστασης των ζημιών θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικοί σωλήνες βαρέος τύπου και όχι χάλκινοι, προκειμένου να μην αποτελέσουν και πάλι στόχαστρο κλεπτών. Επίσης θα γίνει επέκταση των συναγερμών που ήδη υπάρχουν και στο χώρο των λεβητοστασίων.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button