ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δεν έχει στατικά προβλήματα το 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου – Αγώνας δρόμου για τις επισκευές

Το λιγότερο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες από το ταλαιπωρημένο από τον πρόσφατο σεισμό κτήριο του 6ου Γυμνασίου ήταν η ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών (βλέπε εδώ). Επίσης και αγωνία αν η αποκατάσταση των ζημιών θα έχει γίνει μέχρι να αρχίσουν τα μαθήματα. Έχουμε νεότερα από το “μέτωπο” του 6ου Γυμνασίου, ενώ αύριο Τρίτη θα δημοσιεύσουμε πληροφορίες για όλα τα σχολεία της πόλης.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Στέλιος Μπάλλος, επικοινώνησε με το “Χαϊδάρι Σήμερα” για να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της αυτοψίας μηχανικών που έγινε την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Το συνεργείο αποτελούσαν μηχανικοί της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ), πρώην ΟΣΚ, που επιθεώρησε και άλλα σχολικά κτήρια της πόλης.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον κ. Μπάλλο, οι ειδικοί έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένα στατικό πρόβλημα στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου, που ανήκει στα βαρέος τύπου προκατασκευασμένα. Τις ίδιες σχεδόν ζημιές είχε πάθει και κατά τον σεισμό του 1999. Πρόκειται κυρίως για ρωγμές στους αρμούς διαστολής και τους τοίχους από άλφα μπλοκ. Ευτυχώς δεν παρουσιάστηκε αντίστοιχο πρόβλημα στην μόνωση της ταράτσας.

Ήδη είχε ενημερωθεί από τη διεύθυνση του σχολείου η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μέσω αυτής το Υπ. Παιδείας. Τώρα χρειάζεται αγώνας δρόμου για την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών, διότι δεν νοείται, φυσικά, να μπουν μαθητές στους χώρους του σχολείου υπό τον φόβο πτώσης επιχρισμάτων. Αν χρειαστεί, θα περιμένει λίγες μέρες η σχολική κοινότητα, μετά την έναρξη του σχολικού έτους, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.  

Τυπικά αρμόδιος για την επισκευή είναι ο Δήμος Χαϊδαρίου, ωστόσο θεωρείται αυτονόητη η αρωγή του Υπ. Παιδείας, μια και πρόκειται για έκτακτη ανάγκη. 

   

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button