Μαγική Πανσέληνος Αυγούστου σε αρχαιολογικό χώρο στο Χαϊδάρι

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Τύπος
24 Λεπτά Ανάγνωσης

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και το 2026 τις εκδηλώσεις Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την  Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές βραδιές πολιτισμού κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Τη νύχτα της Πανσελήνου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα θα υποδεχθούν τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία γνωριμίας με την πολιτιστική μας κληρονομιά, κάτω από το φως του αυγουστιάτικου  φεγγαριού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε 61 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, ενώ 65 ακόμη χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, από τις 19:30/20:00 έως 23:00/24:00.

Στο Χαϊδάρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Ταξίδι στον νυχτερινό ουρανό”, στο Ιερό της Αφροδίτης, στην Αφαία. Ώρα έναρξης 20.00. Ο χώρος θα μείνει ανοιχτός από τις 20.00 έως της 24.00.

Για 27η συνεχή χρονιά, η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος ενώνει αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της Ελλάδας σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού. Το Υπουργείο Πολιτισμού σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε αυτή τη μοναδική εμπειρία, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, και να απολαύσετε τη μαγεία της νύχτας και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το φως του φεγγαριού στα μνημεία της χώρας μας.

Άλλοι αρχαιολογικοί Χώροι & Μουσεία στην Αττική που θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις στην Αθήνα:

Μουσείο Ακρόπολης: Παρατείνει το ωράριό του την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026 από τις 09:00 έως τις 24:00 (εκδοτήρια έως 23:30). Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τις μόνιμες συλλογές και την περιοδική έκθεση «Inspirations» με κανονικό εισιτήριο, απολαμβάνοντας τη θέα του Ιερού Βράχου.

Νομισματικό Μουσείο: Φιλοξενεί ζωντανή μουσική εκδήλωση στον διάσημο κήπο του Ιλίου Μελάθρου με την Έλενα Νάσιου και τον Γιώργο Μωυσιάδη. Η συναυλία ξεκινά στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Αρχαία Αγορά Αθηνών: Συμμετέχει παραδοσιακά στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού προσφέροντας δωρεάν βραδινή πρόσβαση. Είναι ιδανική για μια ατμοσφαιρική βόλτα δίπλα στον Ναό του Ηφαίστου.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Παραμένει ανοιχτό για το κοινό το βράδυ της πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο, επιτρέποντας τη νυχτερινή περιήγηση στις κορυφαίες αρχαιότητες της χώρας.

Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου: Ο Ναός του Ποσειδώνα αποτελεί το πιο εμβληματικό σημείο εκτός κέντρου για την πανσέληνο. Παραμένει ανοιχτός για βραδινή επίσκεψη με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας το πιο διάσημο «φεγγάρι στη θάλασσα» της Αττικής

Αρχαιολογικός Χώρος Βραυρώνας: Ο ιερός χώρος της Αρτέμιδος στη β東ική Αττική παραμένει ανοιχτός για το κοινό για έναν ρομαντικό και ήσυχο βραδινό περίπατο ανάμεσα στα αρχαία μνημεία

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής διοργανώνει στον προαύλιο χώρο του μουσείου τη μουσική εκδήλωση «Μια βόλτα στο φεγγάρι». Η συναυλία ξεκινά στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Αρχαιολογικός Χώρος Αμφιαρείου: Στον Ωρωπό, το αρχαίο ιερό μέσα στο καταπράσινο ρέμα υποδέχεται τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο για μια μοναδική νυχτερινή εμπειρία μέσα στη φύση.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *