Ο Γιώργος Μαζωνάκης μίλησε για την οικογενειακή διαμάχη και την νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο. Μια βαθιά δοκιμασία, μέσα από την οποία αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει σχέσεις με το περιβάλλον του.
Σε μία βαθιά προσωπική συνέντευξη στην εκπομπή “Τετ Α Τετ” και στον Τάσο Τρύφωνος, στον Alpha Κύπρου, ο Γιώργος Μαζωνάκης μίλησε ανοιχτά για τη ρήξη με την οικογένειά του, την ακούσια νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και τις δικαστικές περιπέτειες που είχε το τελευταίο διάστημα.
“Χτυπάει η πόρτα και εμφανίζονται δύο αστυνομικοί”
«Εκείνη την ημέρα γυρνάω από την βόλτα που έκανα με τον σκύλο μου, μετά από τη θάλασσα, φτιάχνω κάτι να φάω και χτυπάει η πόρτα και εμφανίζονται δύο αστυνομικοί με πολιτικά και μου δείχνει το χαρτί και μου λένε πρέπει να σας συλλάβουμε για να πάτε στο Δρομοκαΐτειο. Μου είπαν ότι αν υπογράψουν τρία άτομα Α βαθμού συγγένειας πρέπει να πας εκεί. Εγώ από μικρό παιδί πίστευα ότι κάποια πράγματα τα ένιωθα, τότε ένιωθα περίεργα. Το αντιμετώπισα με πάρα πολύ μεγάλη ησυχία.
Τα προηγούμενα χρόνια πίστευα πράγματα για τον εαυτό μου, τα οποία δεν ήταν καν μέρος του εαυτού μου. Ήμουν πάρα πολύ ήρεμος. Η μια μου η αδερφή ήταν έξω και με περίμενε με το αυτοκίνητο να ακολουθήσει το περιπολικό. Αυτό για εμένα ήταν πάρα πολύ κακό, στα πλαίσια του αστείου. Εκείνες τις ημέρες προσπαθούσαν να πάρουν τον σκύλο από εμένα… Εγώ εκείνη την ώρα μαγείρευα, έφτιαξα μια ωραία μακαρονάδα, έφαγα, έκανα ντουζ, πήγα στο περιπολικό και πήγα στο Δρομοκαΐτειο» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μαζωνάκης.
«Είχα έναν φόβο με την εξουσία. Τα τελευταία χρόνια όχι τόσο πολύ… Οπότε συζητούσαμε μέσα στο περιπολικό. Ήταν αρκετά ευγενείς για να μη νιώθω άβολα. Υπήρχε μια αμφισβήτηση μέσα μου, τι θα γίνει (αν θα με κρατήσουν ή θα βγω). Άρχισα να σκέφτομαι τα πρακτικά θέματα σε περίπτωση που μείνω. Γιατί γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;
“Η χαρά του Δρομοκαΐτειου ήμουν”
Πίστευα ότι δεν θα με κρατήσουν. Εγώ πριν ήμουν στο Voice, έδινα συνεντεύξεις, πώς γίνεται ξαφνικά αυτός να έχει περίεργη συμπεριφορά; Κάτι υποθάλπει από κάτω, το οποίο δεν το ξέρω. Υπάρχουν και οι ιδιωτικές κλινικές και οι δημόσιες, δεν ήξερα τι συμβαίνει στο δημόσιο, είμαι ένας άνθρωπος που είμαι ντροπαλός και στην έκθεσή μου κάποιοι πίστευαν ότι είμαι αλαζόνας, αυτή ήταν μία άμυνα. Είμαι ντροπαλό παιδί, οπότε σκεφτόμουν πώς θα αντιμετωπίσω τον κόσμο που είναι μέσα στην κλινική. Απέφυγα να πάω σε μια ιδιωτική κλινική, αλλά λέω να στηρίξουμε τα δικά μας. Δεν ήταν το πιο εύκολο, το αντιμετώπισα ως παρατηρητής του πράγματος. Ήταν αρκετά δύσκολο θα πω. Ήταν τρόμος και προδοσία. Η χαρά του Δρομοκαΐτειου ήμουν, κάποιοι έλεγαν εντάξει μια χαρά είμαστε αφού είναι και ο Μαζωνάκης εδώ» τόνισε ο Γιώργος Μαζωνάκης.
Συνεργασία σε αδιέξοδο
Ως προς την οικογενειακή κρίση που προέκυψε, αποκάλυψε ότι η συνεργασία με την αδελφή του είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
«Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ με την αδελφή μου… όλο αυτό έγινε έντονο από την πλευρά της οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ένταση κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο ο ίδιος αναγνώρισε το δικό του μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. «Έχω 100% μερίδιο ευθύνης για τη σχέση μου με την οικογένειά μου», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η αυτοκριτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στάσης του απέναντι στη ζωή.
«Άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου»
Ο καλλιτέχνης δεν έκρυψε το σοκ που υπέστη όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος της οικογενειακής σύγκρουσης. «Όλα έγιναν προφητικά στη ζωή μου. Δεν ήταν ειλικρινής η οικογένειά μου όταν είπαν ότι θέλουν το καλό μου, ψευδές ήταν αυτό», ανέφερε, περιγράφοντας το αίσθημα απογοήτευσης που βίωσε.
Όπως εξήγησε, η κατάσταση επιβάρυνε ακόμη και την υγεία του, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε έκτακτο χειρουργείο. «Άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου, πώς είναι δυνατόν να λένε τέτοια πράγματα η οικογένεια που ήμασταν έτσι», τόνισε.
«Μόνο ο Θεός συγχωρεί»
Ο Γιώργος Μαζωνάκης παραδέχθηκε ότι οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, παρότι δεν έχει πάψει να αγαπά την οικογένειά του. «Μόνο ο Θεός συγχωρεί, όχι εγώ. Παλεύω να συγχωρέσω κάποια στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν επιθυμεί να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τα συγγενικά του πρόσωπα. «Αν δω τηλέφωνο στο κινητό μου από την οικογένειά μου δεν θα απαντήσω», είπε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να διατηρεί μέσα του μια ελπίδα για το μέλλον.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο τραγουδιστής σχολίασε και δημόσιες τοποθετήσεις συναδέλφων του που τον ενόχλησαν. «Με ενόχλησε πολύ αυτό. Από πού και ως πού να το πει αυτό ο Αντώνης Ρέμος; Ότι είμαι με το ένα πόδι στο σκοτάδι και με το άλλο στο φως;», ανέφερε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην καταγγελία για ασέλγεια που έχει γίνει εις βάρος του, απορρίπτοντάς την κατηγορηματικά. «Ότι είναι ψευδής καταγγελία είναι γεγονός», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά και αναμένει τις επόμενες εξελίξεις.
Παρά τις δυσκολίες, ο ίδιος δηλώνει πως βγαίνει πιο δυνατός από την περιπέτεια που βίωσε, επιμένοντας ότι η στήριξη του κοινού ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που τον κράτησε όρθιο σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του.