Αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, οι πεζογέφυρες είναι περιττή πολυτέλεια, γράφαμε στο τελευταίο άρθρο μας για την αχρήστευση των ασανσέρ της Πεζογέφυρας στο Παλατάκι. Για κάποιους όμως είναι όρος ζωής. Ο κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος έστειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” το βίντεό του από την πεζογέφυρα στο Παλατάκι, όπου αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η πεζογέφυρα από άτομα με κινητικά προβλήματα.
Την ερχόμενη Κυριακή ο Δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνει εκδήλωση με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Πώς θα μετακινηθούν προς το 2ο Κλειστό Γήπεδο της πόλης τα εμποδιζόμενα άτομα που θα χρειαστεί να διασχίσουν τη Λεωφόρο Αθηνών; (Να ήταν μόνο αυτό, βέβαια, το εμπόδιο…)
Το άρθρο μας για τους ανελκυστήρες της πεζογέφυρας ανέβηκε πριν από 10 ημέρες και είναι αυτό: Αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, οι πεζογέφυρες είναι περιττή πολυτέλεια. Επισημαίνουμε ότι τι ο Δήμος δεν έδωσε καμία εξήγηση για την αχρήστευση διαρκείας των ασανσέρ. Ανεπίσημα κάποιοι αναφέρουν σαν αιτία βανδαλισμούς από άγνωστα άτομα. Ακόμη και έτσι να είναι -που δεν επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του Δήμου- μπαίνει θέμα φύλαξης, η οποία δεν μοιάζει αδύνατη για έναν δημοτικό μηχανισμό ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει φτάσει τα 700 άτομα σε δυναμικό.
Το βίντεο του κ. Αντωνόπουλου: