ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

6 ερωτήματα στη διοίκηση του Δήμου

Ερωτήσεις των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, προς την Δημοτική Αρχή στη 12η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου

Στα πλαίσια της 12ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θέσαμε μια σειρά κρίσιμα, για την καθημερινότητα του λαού της πόλης, ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή τα οποία και παραθέτουμε:

  • «Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα διαψευστεί, αναφέρουν πως ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία βαριάς βιομηχανικής εγκατάστασης, εντός των 220 στρεμμάτων που διεκδικεί ο Δήμος μας, η οποία θα περιλαμβάνει τερματικό σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή: γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια παρεμπόδισης των παραπάνω σχεδίων και παραχώρησης της έκτασης των 220 στρεμμάτων στον λαό της Δυτικής Αθήνας;»

Από την απάντηση της Δημοτικής Αρχής αναδείχθηκε η πλήρης απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής ενέργειας, προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος προς όφελος του λαού της πόλης μας. Απέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι η θέση της για το ζήτημα, όπου αντί να προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις διεκδίκησης της έκτασης, μένει στη δικαστική διαμάχη, με τις αρχικές προσδοκίες να διαψεύδονται.

Προφανώς και η στάση της δεν μας εκπλήσσει, αφού έχει δηλώσει σαφώς πως σε καμία περίπτωση δε θέλει οι κινήσεις της να θέσουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της επένδυσης. Έχει δηλαδή αποδεχθεί ότι δίπλα στις γειτονιές του Χαϊδαρίου, θα λειτουργούν βαριές βιομηχανικές χρήσεις, όπως είναι των ναυπηγείων ή του σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Αλήθεια θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος πιστεύει ότι πλάι σε τέτοιες χρήσεις, χωράνε χώροι πρασίνου και άθλησης που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής, ή “τεχνολογικά πάρκα” και κέντρα “αναψυχής και έρευνας” που ονειρεύονται κάποιοι παρουσιάζοντας μακέτες;

  • «Με δεδομένα τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος σε αρκετές περιοχές της πόλης μας, επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά το, ζωτικής σημασίας , αίτημα ολοκλήρωσης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή για ποιο λόγο δεν προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο μας, παρότι είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από την Περιφέρεια (όπως και για τις παιδικές χαρές),  ήδη από την περίοδο της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης;»

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που αποτελεί στη κυριολεξία ζήτημα «ζωής ή θανάτου», η Δημοτική Αρχή, αντί να πιέσει με κάθε μορφή προς τη κατεύθυνση επίλυσής του, ώστε να σταματήσουμε σε κάθε κακοκαιρία να μετράμε «πληγές», πέταξε το «μπαλάκι» των ευθυνών για ακόμη μια φορά στη Περιφέρεια. Δήμος και Περιφέρεια δηλαδή συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια σε ένα κρίσιμο θέμα για την προστασία της ζωής των κατοίκων της πόλης.

  • «Σε αρκετά σημεία της πόλης μας, παρατηρείται το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών και άλλων ογκωδών αντικειμένων-μπάζων. Με δεδομένο ότι από την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση τόσο του στόλου οχημάτων όσο και του προσωπικού στην καθαριότητα, ερωτάται η Δημοτική Αρχή γιατί επικρατεί αυτή η εικόνα εγκατάλειψης στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας;»

Η Δημοτική Αρχή, κρύβοντας την πραγματική εικόνα που βιώνουν οι κάτοικοι, επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο και να δικαιολογηθεί λέγοντας πως η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά. Η πραγματικότητα βέβαια την διαψεύδει με τον πιο εμφατικό τρόπο.

  • «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πτώση δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης. Επειδή το παραπάνω γεγονός εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων αλλά και φθοράς περιουσιών (αυτοκίνητα, σπίτια κλπ), ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο των δέντρων.»

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής παρέπεμψε την επίλυση του προβλήματος…. στην μελλοντική δημιουργία «ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής των δέντρων»!!!

  • «Όπως φαίνεται από αναφορές Αθλητικών Σωματείων και αθλούμενων, τα προβλήματα  στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται ουσιαστικά, αλλά λόγω της αδιαφορίας και της αμέλειας των υπευθύνων , επιδεινώνονται. Ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά έχει γίνει για τον χλοοτάπητα του γηπέδου Τ. Χαραλαμπίδης, επί της Ιεράς Οδού, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλες φθορές λόγω της απουσίας συντήρησής του («χτένισμα», συμπλήρωση καουτσούκ, πότισμα κ.α.). Ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση επιδιόρθωση του χλοοτάπητα του συγκεκριμένου Δημοτικού Γηπέδου και γενικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλες τις Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις;»

Στο παραπάνω ερώτημα, αν και ο εντεταλμένος σύμβουλος της δημοτικής αρχής στον αθλητισμό  αναγνώρισε το πρόβλημα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κος Καρατζαφέρης επέλεξε όχι απλώς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα αλλά και να εξαπολύσει αήθη επίθεση εναντίον μελών Αθλητικών Σωματείων και των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι υπάρχει πλήρης  άγνοια, ειδικά σε ότι αφορά την συντήρηση του νέου χλοοτάπητα που καταστρέφεται από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. 

  • «Το τελευταίο διάστημα, η σχολική κοινότητα της πόλης μας (μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί) και ειδικότερα των Σχολείων που προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων στη βάση του Νόμου Κεραμέως, έχουν προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεις απαιτώντας τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων (πρόσληψη καθηγητών, μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη καθαριστριών/-ών κλπ). Στην πόλη μας πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων, των Συλλόγων Γονέων αλλά και των μαθητικών Συμβουλίων δύο μεγάλες συγκεντρώσεις (συγκέντρωση στη Πλατεία Δημαρχείου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μαθητική συναυλία στην Πλατεία Δημαρχείου) στις οποίες η Δημοτική Αρχή «έλαμψε δια της απουσίας της».

Με βάση το κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) για κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν θα στηρίξει τουλάχιστον την κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων  της περιοχής μας και θα υλοποιήσει το αίτημα της για παραχώρηση λεωφορείων για την μετακίνηση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.»

Στο συγκεκριμένο ερώτημα η Δημοτική Αρχή απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση, αποδεικνύοντας ότι η «αφωνία» της στο θέμα των συγχωνεύσεων μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά αποτελεί συνέχεια στην πλήρη σύνταξη της πίσω από την κυβερνητική πολιτική, που στοιβάζει τα παιδιά μας σαν τα ποντίκια, σε συνθήκες επέλασης του covid-19. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button