ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

3 ή 13 τα κρούσματα σήμερα στο Χαϊδάρι; Μια ανόητη τακτική απόκρυψης στοιχείων

Σήμερα το μεσημέρι η ουρά έξω από το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο, στον μόνιμο σταθμό διενέργειας rapid test στο Χαϊδάρι, έφτανε τα 50 άτομα. Όπως φαίνεται αρκετοί αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν το τεστ, σίγουρα περισσότεροι από τον προηγούμενο μήνα, που δεν υπήρχε καθόλου αναμονή. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” προσπάθησε να βρει στοιχεία για τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων. Δυστυχώς επίσημη απάντηση δεν έχουμε και αδυνατούμε να καταλάβουμε τον λόγο.

Ομολογούμε ότι η έρευνά μας στέφθηκε από αποτυχία, καθώς στο ρεπορτάζ μας προέκυψαν στοιχεία με χαώδη διαφορά μεταξύ τους. Από μία πηγή ακούσαμε για 13 θετικά στα πρώτα σημερινά 100 τεστ (αριθμός μεγάλος, αν αληθεύει), ενώ από άλλη πληροφορηθήκαμε για 3 στα πρώτα εκατό (αριθμός αρκετά μικρός -ενδεικτικά στο τέλος Φεβρουαρίου είχαμε περίπου 10 στα 150 συνολικά της ημέρας).

Τα καθημερινά στοιχεία από τις μονάδες Δήμων, σαν αυτή του Χαϊδαρίου, δεν ανακοινώνονται επίσημα. Πρόκειται για επίσημη πολιτική του ΕΟΔΥ; Κι αν ναι ποια είναι η αιτιολόγησή της; Ή πρόκειται για πλαδαρότητα του συστήματος;

Θεωρούμε λανθασμένο και αντιπαραγωγικό να μένουν αδημοσίευτα τα σχετικά στοιχεία, τη στιγμή που ανακοινώνονται συνολικά για τη Δυτική Αθήνα, στην οποία, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενημερώσεις τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο πολίτης δικαιούται να γνωρίζει και δεν καλύπτεται από γενικόλογες αναφορές.

Εικόνα από την ουρά έξω από τον μόνιμο σταθμό όπου γίνονται τα τεστ στο Χαϊδάρι, οδός Αναγεννήσεως. Η ουρά είναι πολύ μεγάλη και δεν φαίνεται όλος ο κόσμος που περιμένει.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button