ΚΟΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ύπατη Αρμοστεία: Πάνω από 500.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία χρειάζονται στήριξη

Η ταχύτητα των εξελίξεων στην Ουκρανία είναι συγκλονιστική και η κατεύθυνση των γεγονότων άγνωστη.

Πάνω από 500.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν πλέον περάσει τα σύνορα αναζητώντας ασφάλεια, μόλις προχθές χθες ο αριθμός αυτός ήταν 380.000. Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία, ώρα με την ώρα. Οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά, κουβαλώντας τα λίγα πράγματα που πρόλαβαν να χωρέσουν στις τσάντες τους όταν εγκατέλειψαν το σπίτι τους.

Οι ουρές των αυτοκινήτων προς τα σύνορα των γειτονικών χωρών φτάνουν τα 14 χιλιόμετρα, η μέση αναμονή είναι 40 ώρες. Το βράδυ η θερμοκρασία φτάνει τους -2 βαθμούς.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, UNHCR Greece, κάνει έκκληση για βοήθεια:

“Η ανάγκη για βοήθεια είναι τεράστια. Χρειάζεται να στεγάσουμε τους συνανθρώπους μας, να τους ζεστάνουμε, να προσφέρουμε τρόφιμα και φάρμακα. Κανείς δε μπορεί να ξέρει σε αυτή τη φάση σε ποιο αριθμό εκτοπισμένων θα φτάσουμε.

Είμαστε όμως εκεί, στο πεδίο, και εκεί θα παραμείνουμε.

Αυτή την κρίση δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Η Ύπατη Αρμοστεία βασίζεται σε δωρεές υποστηρικτών όπως εσείς για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Δυστυχώς, η κλίμακα αυτής της κρίσης ξεπερνά κατά πολύ τους διαθέσιμους πόρους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας απευθύνουμε επειγόντως αυτήν την έκκληση σήμερα, για να ζητήσουμε τη βοήθειά σας. Δε μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανθρωπιστική πρόκληση χωρίς υποστήριξη.

Παρακαλώ βοηθήστε σήμερα, κάθε δωρεά μετράει.

ΥΓ. Βοηθήστε μας κοινοποιώντας αυτό μήνυμα στους φίλους και την οικογένειά σας. “

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button