Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες και βίντεο 9 ατόμων κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο Χαϊδάρι, καθώς και στην Αγία Βαρβάρα και τον Κολωνό.

Επιπλέον, δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο με τη δράση της εν λόγω ομάδας, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί εάν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει περισσότερες παρόμοιες πράξεις που δεν ήταν δυνατόν να ανακαλυφθούν, όπως επίσης και έτερους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών, και αφετέρου να είναι σε θέση οι πολίτες να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να ενημερώνουν εγκαίρως τις διωκτικές αρχές.

Βίντεο με τη δράση μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και με τη μεταχείριση ανηλίκου κατά την τέλεση της ανωτέρω πράξης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοκατοχής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5612818 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.