ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θoδωρής Σπηλιόπουλος: Έχουμε εμπειρία, γνώση και πρόγραμμα για τον Δήμο Χαϊδαρίου

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος μιλάει στην κάμερα του Left.gr, στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο επικεφαλής των «Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου» σημειώνει ότι η παράταξη έχει μια μεγάλη ιστορία, που αποτελεί δύναμη για το μέλλον. Είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, που στηρίζεται από το χώρο της Αριστεράς, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Οικολογίας και άλλων προοδευτικών ομάδων, αλλά και από ανθρώπους της συντηρητικής παράταξης.

Βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά: Το μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, η υπεράσπιση και η διεύρυνση της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι οι βασικοί άξονες του πλαισίου, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και διαφορές.

Οι άνθρωποι του συνδυασμού, είμαστε παρόντες σε κάθε γεγονός, μικρό ή μεγάλο της πόλης μας.

Διεκδικούμε μια πόλη που θα αναδείξει τον πολιτισμό της και την ιστορία της. Οι εκτάσεις με το Ποικίλο όρος και την πλούσια βιοποικιλότητα, τον Διομήδειο κήπο, τα ίχνη της αρχαίας Ιεράς Οδού, τη Μονή Δαφνιού, τα παλιά μονοπάτια και τα απομεινάρια των οικισμών, το Στρατόπεδο με το Μπλοκ 15, κάνουν το Χαϊδάρι μοναδικό. Δεσμευόμαστε ότι το χαμένο έδαφος για να γίνει το Χαϊδάρι τόπος ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ, θα το καλύψουμε.

Διεκδικούμε, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής το παραθαλάσσιο μέτωπο της ακτής Σκαραμαγκά. Το Χαϊδάρι να γίνει ξανά παραθαλάσσιος δήμος!

Διεκδικούμε μια σύγχρονη πόλη, με εύκολη πρόσβαση στο μετρό, με σύγχρονη δημοτική συγκοινωνία, με ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων, προσβάσιμα για ΑΜΕΑ.

Διεκδικούμε μια πόλη με απρόσκοπτη λειτουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των δημοτών μας.

Διεκδικούμε μια πόλη με σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με ανοιχτά σχολεία στην κοινωνία, αξιοποιώντας όλα τα υπάρχοντα προγράμματα υποστήριξης μαζικού αθλητισμού.

Διεκδικούμε μια σύγχρονη πόλη, με αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, δηλαδή την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων (διοικητικές υπηρεσίες, σχολεία, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα) με στόχο, όπου είναι δυνατόν, την ενεργειακή αυτονομία τους, άρα και λιγότερες λειτουργικές δαπάνες.

Διεκδικούμε μια καθαρή πόλη υλοποιώντας την προγραμματική μας δέσμευση για ένα σύγχρονο Τοπικό Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα προβλέπει Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης, με πλήρη διαχωρισμό στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Όλα τα παραπάνω με τις δράσεις μας έχουμε αποδείξει ότι μπορούν να γίνουν! Συνεχίζουμε και διεκδικούμε την αξιοπρέπεια στη ζωή μας, προσδοκώντας ένα Χαϊδάρι σύγχρονο, ένα Χαϊδάρι αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button