ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Τεράστιες ελλείψεις σε φαρμακευτικά είδη που καταπολεμούν τον κορωνοϊό”

Τον κώδωνα τους κινδύνου για σημαντικές ελλείψεις σε φαρμακευτικά είδη που καταπολεμούν τον κορωνοϊό, κρούει ο συμπολίτης φαρμακοποιός Γιώργος Παπαχαρίσης.

Μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» υπογράμμισε πως χειρουργικές μάσκες απλές και Ν95 (με φίλτρα και ενεργό άνθρακα) στην αγορά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, ενώ από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν αντισηπτικά τζελ, λοσιόν οινοπνεύματος, αντισηπτικά μαντηλάκια και οινοπνεύματα. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι αγορές των ειδών γίνονται με «δελτίο». Λ.χ., αν παραγγείλει ένα φαρμακείο 200 κομμάτια σε ένα από τα παραπάνω είδη, οι φαρμακαποθήκες απαντούν πως μπορούν να τους στείλουν μόνο 24. Αυτό γίνεται διότι η Γαλλία, η Γερμανία και η Τσεχία έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή όλων αυτών των ειδών, που κυρίως εκείνες παράγουν. Επίσης η Ιταλία, λόγω του έντονου προβλήματος με τον κορωνοϊό, δεν κάνει καθόλου εξαγωγές. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαχαρίση στην Ελλάδα υπάρχουν δύο εργοστάσια που παράγουν κάποια από τα παραπάνω είδη, αλλά λόγω της τεράστιας ζήτησης δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες.

– Οι πελάτες σας τι σας ρωτάνε σε σχέση με την εξάπλωση του ιού;
Είναι ενημερωμένοι από τα δελτία ειδήσεων και από άλλα μέσα επικοινωνίας. Απλώς εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατευτούν.
– Ως φαρμακοποιός, ποιες είναι οι πρώτες οδηγίες που δίνεται στον κόσμο;
Να μην συνωστίζονται σε χώρους με πολλά άτομα. Να παίρνουν τα μέτρα προστασίας ιδιαίτερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από τα λεωφορεία έως και τα αεροπλάνα, φορώντας μάσκες ή γάντια και να αποφεύγουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες με άλλα άτομα. Να προσπαθούν, αν γίνεται, να μην ακουμπάνε επάνω σε χειρολαβές και να τηρούν εντατικά τους κανόνες υγιεινής.

Κατά τον κ. Παπαχαρίση οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Οι μάσκες επιστρέφουν μαζικά από την Ελλάδα στην Κίνα!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button