Πεσυδαπ

Βοήθεια για ανεύρεση πιθανών κηδεμόνων ζώων των πυρόπληκτων περιοχών.

Δύο ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ συνεχίζουν να κινούνται καθημερινά στις πυρόπληκτες περιοχές, με αποστολή να προσφέρουν βοήθεια και τροφές σε αδέσποτα ζώα, αλλά και να μεταφέρουν στο ΔΙΚΕΠΑΖ όποιο ζώο χρειάζεται φροντίδα και περίθαλψη.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τις χρήσιμες υποδείξεις φιλόζωων πολιτών και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κάτι που διευκολύνει κατά πολύ την προσπάθεια για την ανεύρεση ζώων που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να αναφερθεί ένα περιστατικό, όπου το πλήρωμα ενός από τα ασθενοφορα είχε την βοήθεια της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρισκόταν στη περιοχή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Χθες το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου μας μετάφερε από την Βαρυμπόμπη στο ΔΙΚΕΠΑΖ δύο ενήλικους αρσενικούς σκύλους, με εγκαύματα στα πέλματα, τρομαγμένους και αποπροσανατολισμένους. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών τα δύο ζώα φιλοξενούνται στο ΔΙΚΕΠΑΖ μέχρι να αποσαφηνιστεί η «ταυτότητα» τους, αφού κανένα από τα δύο δεν φέρει ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Η σωματική τους κατάσταση όσο και η συμπεριφορά τους δείχνουν ότι μπορεί να πρόκειται για δεσποζόμενους σκύλους, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς και της σύγχυσης που επακολούθησε.

Ελπίζουμε με τη σημερινή δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους να γίνει δυνατή η επανένωση των δύο ζώων με τους κηδεμόνες τους (εφόσον υπάρχουν), γι’ αυτό και παρακαλούμε για την ευρύτερη δυνατή κοινοποίηση των φωτογραφιών τους, με όποιον τρόπο σας είναι εφικτός.