ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία της Γέφυρας Ζωής με πρωτοποριακή ομάδα χορού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. κ. Διονύση Γουράνιο είχε την Τετάρτη 18/7  ο κ. Γιώργος Χρηστάκης ιδρυτής του χοροθεάτρου ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν και τις δύο πλευρές, κατέθεσαν ιδέες και απόψεις με στόχο την από κοινού συνεργασία για το έτος 2018-19 σε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα εξελίξουν την ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ αλλά και τη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. 

Διονύσης Γουράνιος, Γιώργος Χρηστάκης

Ο Γιώργος Χρηστάκης είναι εμπνευστής και ιδρυτής του χοροθεάτρου ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ., μια ομάδα σύγχρονου χορού, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα με την πρωτοβουλία τεσσάρων ατόμων: ΔΑφνη, ΓΙώργος, ΠΟπη και ΛΗδα. Η σύνθεσή της είναι πολύπλευρη, δεδομένου ότι περιλαμβάνει άτομα με φυσικές αναπηρίες και ψυχολογικές διαταραχές, αλλά και αρτιμελείς χορευτές. Η αποστολή της ομάδας είναι να καταδείξει ότι ο χορός είναι μια μορφή τέχνης, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα άτομα ανεξάρτητα από τη φυσική ή τη διανοητική τους κατάσταση.

Ο Γ. Χρηστάκης έχει μια ενεργό και μαχητική παρουσία σε όλες τις πρωτοβουλίες που αγκαλιάζουν τη «διαφορά». Χορευτής και χορογράφος σε αναπηρικό αμαξίδιο, έχει μεγάλη επαγγελματική και καλλιτεχνική εμπειρία. Κοινωνικός ψυχολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συμμετείχε στις ομάδες σύγχρονου χορού, «Φυγείν αδύνατον», «Λάθος κίνηση», «Αγγελόσκονη» κ.ά. Τον Μάιο του 2004 δημιουργεί την δική του χορευτική ομάδα την «ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ.», όπου χορογραφεί, χορεύει, σχεδιάζει και οργανώνει όλες τις παραγωγές και παραστάσεις της έως και σήμερα, και της οποίας έχει και την συνολική ευθύνη παραγωγής και εκτέλεσης.

Με τη ΔΑΓΙΠΟΛΗ προκάλεσε ανατροπές και η δουλειά του με την ομάδα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, από Αμερική ως Ευρώπη και Ασία. Διδάσκει με τεχνικές και μεθόδους που έχουν να κάνουν με τις συναντήσεις σωμάτων ποικίλων λειτουργιών και μορφών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button