ΑΠΟΨΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συμπαράταξη για νικηφόρο ρεύμα ανατροπής, όχι να καθίσουμε στη “γωνιά” μας

Κώστας Ασπρογέρακας, επικεφαλής της “Δημοτικής – Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο Δήμο Χαϊδαρίου”, δημοτικός σύμβουλος

– Συλλογάται καλά, όποιος συλλογάται ελεύθερα»
Ρήγας Φεραίος
– «Μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τις φωνές που δεν ξέρουν να πουν ψέματα»
Οδυσσέας Ελύτης
– «Η αλήθεια είναι πάντοτε επαναστατική»
Β.Ι. Λένιν

———————–

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Έχοντας διαβεί πολλούς “Ρουβίκωνες” στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και επειδή, σύμφωνα με τον ποιητή, «αύριο η ψυχή μας κάνει πανιά», νιώθω την ανάγκη, μπροστά στο γεγονός ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα βρεθούμε και πάλι στις κάλπες για την εκλογή Δημάρχου, να σας κάνω γνωστές κάποιες σκέψεις γι΄ αυτές, περιμένοντας τους προβληματισμούς και τον αντίλογό σας.

Ο σημερινός Δήμαρχος, εκλεγμένος το 2019, και η θητεία του μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν πρόσθεσε τίποτε και δεν διεύρυνε ό,τι σημαίνει και συνεπάγεται η έννοια και το περιεχόμενο «Αυτοδιοίκηση», αλλά σε συνθήκες του ισχύοντος συστήματος της «απλής αναλογικής» κατέβαλε και καταβάλλει πεισματικές και αρνητικές προσπάθειες να ξεθεμελιώσει ό,τι καθορίζει και σηματοδοτεί την ουσία και το περιεχόμενο του πιο πάνω συστήματος. Έτσι, για παράδειγμα, προκειμένου ν΄ ανατρέψει απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που στάθηκε δίπλα σε δίκαιο αίτημα εργαζομένων, και με βάση αυτήν δικαιώθηκαν στον πρώτο βαθμό δικαστικά, δίχως ίχνος δημοκρατικής συνείδησης άσκησε Έφεση εναντίον της, με πραξικοπηματικής απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αυτής που η σύνθεσή της κρίθηκε πρόσφατα απ΄ το ΣτΕ μη νόμιμη και αντισυνταγματική, κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που υποστήριξε τα αντίθετα, με αποτέλεσμα ν΄ ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση, και οι πιο πάνω εργαζόμενοι να βρεθούν «στον δρόμο».

Θεωρώντας ότι «βαρύ πυροβολικό» του είναι ο από μέρους του κακώς νοούμενος «επικοινωνιακός βομβαρδισμός» των δημοτών, με «χαριτωμένες» εκδηλώσεις, ανύπαρκτου αισθητικού επιπέδου, αλλά και δήθεν «μεγαλεπήβολων έργων στα χαρτιά», μια και μια ματιά του οποιουδήποτε στο οδικό δίκτυο της πόλης και στα πεζοδρόμιά του «δείχνουν» μια μόνιμη και επιδεινούμενη συνεχή υποβάθμιση. Γαντζωμένος σε κάποιους «αόρατους προστάτες», γνωστούς όμως σ΄ όσους γνωρίζουν, θα επιχειρήσει και πάλι να επαναλάβει τον «άθλο» του 2019, για επανεκλογή του.

Ένας και μόνον τρόπος αποτροπής του «κινδύνου» αυτού υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, την οποία εκθέτω δημόσια στην κοινωνία του τόπου, και αυτός είναι: Η γνήσια και συνειδητή συμπαράταξη των δημοκρατικών δυνάμεων που ειλικρινά το επιθυμούν δίχως να λένε «άλλα μπρος και άλλα πίσω», συμπαράταξη που θα δημιουργήσει ένα νικηφόρο σαρωτικό ρεύμα ανατροπής, στηριγμένο σε γνήσιες και αληθινές κουβέντες, σε προγραμματικές συμφωνίες, κόντρα σε κάθε ΝΟΕΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή και επιδίωξη, που είναι το καθημερινό κυβερνητικό «μενού», και των συνδαιτυμόνων του, όπως ο σημερινός Δήμαρχος.

Σ΄ οποιονδήποτε εύλογο προβληματισμό της κάθε συνδημότισσας και συνδημότη, ταπεινά απαντώ με τις «ρήσεις – αποστάγματα» που αναφέρω σαν «τίτλους» στο παρόν.

Έχοντας μπροστά μας «πεισματάρικα γεγονότα» και κρατώντας, ως κοινωνία, αλώβητες τις «αλήθειες» μας, θεωρώ ότι πρέπει να «επιχειρήσουμε» και όχι να καθίσουμε στην «γωνιά» μας, όπως διακαώς ο Δήμαρχος επιθυμεί, και κάποιοι ενδεχόμενα από άλλους χώρους, που θα θελήσουν να εμποδίσουν με φτηνά προσχήματα και τακτικισμούς, την συμπαράταξη των πιο πάνω δυνάμεων σ΄ ένα μέτωπο με νικηφόρα προοπτική.

Υ.Γ. Με την ελπίδα ότι το παρόν, που είναι «μποτίλια στο πέλαγος της τοπικής κοινωνίας» θα συναντηθεί με «καλούς «κολυμβητές», παραμένω αισιόδοξος

Χαϊδάρι 11/12/22

Κ. Ασπρογέρακας, Επικεφαλής της «Δημοτικής – Ενωτικής αγωνιστικής Κίνησης στο Δήμο Χαϊδαρίου», Δημ. Σύμβουλος

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button