ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου: Σε συνθήκες που τσακίζουν, τους πετάνε στην ανεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ 9 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζόμενων του Δήμου μας και απαιτεί να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής που -εν μέσω πανδημίας και λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων- στέλνει στην ανεργία 9 εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου.

Οι 9 εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά τους μισθούς πείνας, τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων, που δουλεύουν πίσω από τα απορριμΜατοφόρα μέσα στην πανδημία πολλές φορές πληρώνοντας από την τσέπη τους και τα ατομικά μέτρα προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια τους. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που τους τσακίζουν σωματικά και ψυχικά, πετιούνται ξαφνικά στην ανεργία με συνοπτικές διαδικασίες με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Κι ενώ στις πλάτες τους σηκώνουν και τη φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών τους, μένουν χωρίς δουλειά σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, που επεκτείνονται ραγδαία οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, που κυριαρχεί η εργασία με τσακισμένα δικαιώματα.

Τα δικαιώματά τους στην εργασία και τη ζωή θυσιάζονται στο όνομα της δήθεν «οικονομικής ευημερίας» του Δήμου. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι απολύσεις πραγματοποιούνται από τη δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, που αποτελεί ένα πολύ κερδοφόρο κομμάτι για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Θέλουν να λειτουργούν οι Δήμοι στη λογική κόστους – οφέλους, μακριά από τις ανάγκες μας.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να πάρει τώρα πίσω την απαράδεκτη απόφαση.

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους, με όπλα μας την αλληλεγγύη και το συλλογικό μας αγώνα, για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Γιατί σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με λιγότερες ώρες εργασίας, κοινωνική προστασία της μητρότητας, ελεύθερο χρόνο.

Η διέξοδος βρίσκεται στη συλλογική δράση, στον κοινό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για όλα όσα μας στερούν σήμερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις των 9 εργαζομένων στην καθαριότητα.
  • Καμιά υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη.
  • Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ), email: [email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button