ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στο Delphi Economic Forum ο Μ. Χρυσοχοΐδης: Για πρώτη φορά η Ελλάδα ισχυρός πυλώνας σταθερότητας στην Ανατ. Μεσόγειο

Στο Delphi Economic Forum ο Μ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σε συζήτηση για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας ανέδειξε τη σημασία που έχουν οι πολιτικές της ασφάλειας για τις επιδιώξεις της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι την τελευταία τετραετία με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα δημιούργησε ισχυρές και αποτελεσματικές συμμαχίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γαλλία, το ΝΑΤΟ, για την εγγύηση της εδαφικής της ακεραιότητας. 

Στο Delphi Economic Forum ο Μ. Χρυσοχοΐδης – Η ανακοίνωσή του

Στις 27 Απριλίου συμμετείχα στο Delphi Economic Forum VIII όπου, μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους, συζητήσαμε για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από εντεινόμενη ανασφάλεια, αστάθεια και ένταση, και που αφορά άμεσα την ασφάλεια της Ελλάδας και του δυτικού κόσμου. Ασφάλεια οικονομική, ενεργειακή, εδαφική, πολιτική.

Στην συζήτησή μας αναδείχθηκε η σημασία που έχουν οι πολιτικές της ασφάλειας για τις επιδιώξεις της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ενίσχυση δηλαδή της δικής της ασφάλειας και μέσω αυτής, της ασφάλειας της Δύσης συνολικά.

Ειδικά τη τελευταία τετραετία με τη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα δημιούργησε ισχυρές και αποτελεσματικές συμμαχίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γαλλία, το ΝΑΤΟ, για την εγγύηση της εδαφικής της ακεραιότητας. Σε αυτές προστέθηκαν νέες συμμαχίες με άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε σημαντικά την δύναμη αποτροπής της με μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που αναβάθμισαν την επιχειρησιακή ικανότητα των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων. Έτσι, για πρώτη φορά, η Ελλάδα αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα σταθερότητας στη περιοχή.

Η αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 και μετά, και θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα και στη νέα τετραετία.

Η ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ – ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button