ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ο Δήμος έπρεπε να απολυμάνει όλα τα σχολεία του Χαϊδαρίου”

"Ο Δήμος έπρεπε να απολυμάνει όλα τα σχολεία του Χαϊδαρίου" 1γράφει ο Αποστόλης Θεοφίλης, επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ψηλά” 

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  το 4ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους μέχρι και τις 13 Μαρτίου. 

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή επιδεικνύει για μια ακόμη φορά έλλειψη οργάνωσης  και δεν προνόησε ως όφειλε να προχωρήσει σε προαιρετική απολύμανση σε όλα τα σχολεία του Χαϊδαρίου πέρα αυτών που θα κλείσουν (και αυτό με μεγάλη χρονική υστέρηση).

Εάν υπολογίσει κανείς ότι αρκετοί μαθητές του 4 ΓΕΛ και του 4 Γυμνασίου πιθανά έχουν αδέρφια, συγγενικά πρόσωπα στο 4 Δημοτικό σχολείο, που είναι ακριβώς δίπλα στα 2 κλειστά σχολεία, οι πολλοί μαθητές, μαθήτριες βρίσκονται τα απογεύματα σε φροντιστήρια, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έπρεπε να είχαν απολυμανθεί ήδη όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης.

Η ψυχραιμία που συστήνει ο δήμαρχος έχει πρακτικό αντίκρισμα όταν την “συνοδεύουν”, η πρόληψη και η προνοητικότητα.

Και όλα αυτά την ώρα που η δημοτική αρχή σχεδίαζε το καρναβάλι με κόστος 10.292€ (!) ενώ  είχε ταυτοποιηθεί κρούσμα κορονοϊού στην πόλη μας.

Η διοίκηση Ντηνιακού βρήκε χρόνο και χρήματα για να προετοιμάσει την “φιέστα” του καρναβαλιού (που δεν έγινε ποτέ και επιβάρυνε το ταμείο του Δήμου), ενώ για τον κορονοϊό που είχε “χτυπήσει” ήδη την “πόρτα” της πόλης και γίνονταν παγκόσμιος “σάλος” επέδειξε αργά αντανακλαστικά και ανεπαρκές  πλάνο.

Δικαιολογία δεν υπήρχε μιας και η αναβολή του καρναβαλιού έδωσε χρόνο και χρήματα στην δημοτική αρχή για να αντιμετωπίσει την έκτακτη αυτήν κατάσταση και αντί αυτού έχουμε την απολύμανση των δύο σχολικών μονάδων  με σημαντική καθυστέρηση.

Καλούμε τον δήμαρχο να δώσει άμεσα εντολή για να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες  σε απολύμανση σε όλα τα σχολεία του Χαϊδαρίου αλλά και στα Κ.Α.Π.Η. της πόλης.

Η έννοια μας πρέπει να  είναι αυτές τις δύσκολες  ώρες  και στην ευπαθή ομάδα της Τρίτης Ηλικίας που σύμφωνα με τους επιστήμονες πλήττεται περισσότερο από την εμφάνιση αυτού του  πολύ μεταδοτικού ιού.

Επίσης να διαπιστωθεί εκ νέου η επάρκεια προμηθειών αντισηπτικών μέσων και να καταγραφούν οι ελλείψεις και τυχόν νέες ανάγκες δημοτικών υπηρεσιών και οργανισμών.

Σε μια επιδημιολογική κρίση όπως αυτήν που βιώνουμε με επίκεντρο τον κορωνοϊό, σημασία έχουν οι υπεύθυνες ενέργειες πρόληψης  που γίνονται σε έγκαιρο χρόνο και όχι η λεκτική επίκληση της ψυχραιμίας από την σημερινή δημοτική αρχή.

Είναι ώρα ουσιαστικών πρωτοβουλιών  και όχι αναπαραγωγής κούφιων λόγων και λεκτικών “κλισέ”.

Την ψυχραιμία, την ενδυναμώνουν, η συντονισμένη  δράση και οι προληπτικές ενέργειες.

Υ.Γ. 1 Στον απόηχο του κορωνοιού  με απόφαση δημάρχου είχαμε αλλαγές προϊσταμένων στον τομέα Παιδείας του Δήμου.

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος ήταν άρτια προετοιμασμένος για “ρουσφετολογικές” μετακινήσεις ενώ στην κρίση πιάστηκε “αδιάβαστος”.

Υ.Γ 2 “Ρουσφέτια” δημάρχου vs  Υγεία Χαϊδαριωτών σημειώσατε άσσο.

Υ.Γ. 3 Δυστυχώς για τον Δήμο  με τον Βαγγέλη Ντηνιακό  στο “τιμόνι” του ακόμη και τα αυτονόητα (θα) φαντάζουν ακατόρθωτα..

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button