ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“ΝΟ ΚΑΚΑ”! Κορυφαία πατέντα για τις ακαθαρσίες των σκύλων σε δρόμους και πάρκα

Μια ελληνική – παγκόσμια πατέντα φέρνει τη λύση σε ένα… αξεπέραστο πρόβλημα των πόλεών μας. Πρόκειται για το “ΝΟ ΚΑΚΑ”, μια καινοτομία της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων, που απευθύνεται στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατοικίδιων γενικότερα. Ήδη διατίθεται από ειδικά σημεία διανομής σε διάφορους δήμους. 

Ωχ, το πάτησα…

Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από το να περπατάμε αμέριμνοι σε κάποια πλατεία ή πάρκο και να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε πατήσει πάνω σε… ακαθαρσίες σκύλων. Οι γονείς μικρών παιδιών, από τη μεριά τους, κάνουν παράπονα για την αφόρητη κατάσταση σε πλατείες και πάρκα. Από την άλλη, οι εκκλήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων δεν συγκινούν την πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκύλων, που… κάνουν πως κοιτούν αλλού… Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό φυσικά, αλλά κυρίως θέμα υγιεινής και ευσυνειδησίας. 

“ΝΟ ΚΑΚΑ”

 Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων είτε αδιαφορούν, είτε δεν…επιθυμούν να μαζέψουν τις ακαθαρσίες του τετράποδου συντρόφου τους, διογκώνοντας έτσι το πρόβλημα.

Κάπου εδώ όμως έρχεται το “NO KAKA”, μια ελληνική – παγκόσμια πατέντα (με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας) για να δώσει τη λύση! 

Το “NO KAKA” είναι ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από ανακυκλώσιμο χαρτί, φιλικό προς το περιβάλλον. Εξυπηρετεί στην περισυλλογή των ακαθαρσιών των κατοικίδιων, με έναν ευχάριστο, ανέπαφο και κομψό τρόπο. Στόχος του είναι να διατηρούνται οι δημόσιοι χώροι, πάρκα, πλατείες, και δρόμοι καθαροί και αποτελεί λύση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας. Το οικολογικό αυτό σύστημα είναι 100% ελληνικό προϊόν. Έχει χαρακτηριστεί ως «Πατέντα καθημερινής χρήσης και ανάγκης» ενώ τοποθετεί την Ελλάδα και τους Δήμους που το προσφέρουν δωρεάν στους δημότες πρωτοπόρους.

https://www.facebook.com/727103867652914/videos/393246921436552/

Βρήκα τον τρόπο!

Η ιδέα του “NO KAKA” έγινε πράξη από την κ. Μαρία Αρκούδη, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μου αρέσει να περπατώ, αλλά στην γειτονιά μου το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες είναι έντονο. Μία μέρα, ήταν ένας κύριος που είχε βγάλει το σκυλάκι του για βόλτα και για την φυσική του ανάγκη. Παρόλο που είχε σακουλάκι μαζί του δεν το χρησιμοποίησε. Τότε τον πλησίασα και τον ρώτησα ευγενικά για ποιο λόγο αφού έχει το σακουλάκι δεν μαζεύει το “δωράκι” του σκύλου του. Εκείνος μου αποκρίθηκε: “Βρες μου καλύτερο τρόπο κι εγώ θα το κάνω.” Τον τρόπο τον βρήκα, αλλά τον κύριο δεν τον έχω βρει ακόμη για να του το δώσω!».

Ενδεικτικά, ο Δήμος Ασπροπύργου έχει τοποθετήσει αυτό το καινοτόμο σύστημα σε 12 σημεία στην πόλη.   

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button