ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου για καρκινοπαθείς

Με πρωτοβουλία του δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο Δήμος Περιστερίου ξεκινάει πρόγραμμα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς με καρκίνο, όπως και στις οικογένειες τους.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ανδρέας Παχατουρίδης τονίζει ότι “η δράση αυτή μας κάνει όλους ακόμα πιο υπερήφανους για την πόλη μας” και ότι έχει χρέος ο δήμος να σταθεί δίπλα σε πολίτες που δοκιμάζονται και δίνουν έναν αγώνα ηρωϊκό, που φέρνει αυτούς και τους οικείους τους στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Γράφει ο δήμαρχος Περιστερίου:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Όταν σας υποσχέθηκα μια νέα αντίληψη Δημάρχου, που θα σκύβει πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας, είχα πλήρη επίγνωση πως το χρέος κάθε δημοτικής αρχής είναι να είναι δίπλα στον πολίτη, σε κάθε πρόβλημα του.

Αυτά τα 20 χρόνια μαζί πετύχαμε πολλά και σε καθημερινή βάση αλλάζουμε την πόλη μας προς το καλύτερο. Είναι πλέον γνωστό και εκτός των ορίων της πόλης μας, ότι το Περιστέρι είναι μια σύγχρονη, αλληλέγγυα και φιλάδελφη πόλη, μια πόλη γνωστή για τα κοινωνικά αντανακλαστικά της.

Δύσκολα θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιο από τα έργα που μαζί εμπνευστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε γνωρίζοντας τις άπειρες εργατοώρες που επενδύθηκαν σε κάθε στάδιο κάθε έργου της πόλης μας.

Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση γιατί αυτό που ανακοινώνουμε μας κάνει όλους ακόμα πιο υπερήφανους για την πόλη μας.

Σήμερα ανακοινώνουμε πως ο δήμος μας σύντομα θα ξεκινήσει να προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε συνδημότες μας ασθενείς με Καρκίνο και στις οικογένειες τους. Στην προσπάθεια των ασθενών να ανταποκριθούν στις αλλαγές και τις δυσκολίες που επιφέρει η νόσος σε συναισθηματικό και πρακτικό επίπεδο οφείλουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες και να μοιραστούμε με τους δημότες μας τον αγώνα που δίνουν. Έναν αγώνα ηρωικό που φέρνει τους ίδιους και τους οικείους τους στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button