ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτοποριακό κουκλοθέατρο: Ο “Ψαροτρομάρας” στα Κινηματοθέατρα Αιγάλεω

Ο Ψαροτρομάρας και το φημισμένο κουκλοθέατρο Κρήτης, έρχονται στο Αιγάλεω από το Ηράκλειο Κρήτης, για 2 παραστάσεις, την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11:30 και στις 18:30, στο Κινηματοθέατρο ”Λάμπρος Κωνσταντάρας”. Παράσταση, ιδανική για παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου και κατάλληλη για όλη την οικογένεια!

”Συναγερμός στην Ψαροχώρα!”

Λίγα λόγια για το έργο “Ο Ψαροτρομάρας” που έχει τεράστια επιτυχία για 7η συνεχόμενη χρονιά! Έργο, γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία ’80. Πρόκειται για διαχρονικό και εκπαιδευτικό παιδικό έργο. Βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο, περνάει μηνύματα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας! Τα ίδια τα παιδιά, κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία! Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του!

Ο Ψαροτρομάρας θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια στον βυθό της Ψαροχώρας. Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα, μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους, ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος πως θα τα κάνει μια χαψιά, τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τα βοηθήσει και θα τα παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα!

Όλα τα ψαράκια θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό, βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά ”Κάτω Ο Ψαροτρομάρας!”. Εκεί, θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα όπου εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή άλλως, ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια, δουλειά!

Μα οι μικροί φίλοι μας του βυθού, έχουν νικήσει πλέον τον φόβο τους και θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών, τον Ψαροτρομάρα και τη Σουπιά και θα ελευθερώσουν την Γοργόνα!

Πρωτοποριακό κουκλοθέατρο: Ο "Ψαροτρομάρας" στα Κινηματοθέατρα Αιγάλεω 1
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Εισιτήρια στο ticketservices.gr. INFO: ”Λάμπρος Κωνσταντάρας”. Κουντουριώτου 40 και Μυριοφύτου 55 (Σταθμός Μετρό “Αιγάλεω” στα 350 μέτρα).)

Στις παραστάσεις του, ο θίασος χρησιμοποιεί την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική, που σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού, εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά. Πρόκειται για επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά. Ο θίασος έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις σε μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσες, Αγαθονήσι και πολλά άλλα) καθώς και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο αλλά μέχρι και Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Τουρκία.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button