ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Αγώνας από κάθε θέση και σε κάθε μάχη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου με θέματα:
  • Απολογισμός δημοτικών εκλογών και προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο
  • Η λειτουργία και η ανασυγκρότηση της παράταξης
  • Η πολιτική συμμαχιών και η προώθηση του προγραμματικών στόχων.
Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν τα στελέχη του συνδυασμού τα οποία εξήραν την εργατικότητα και την προσφορά του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου Θοδωρή Σπηλιόπουλου όλη την προηγούμενη περίοδο και ιδιαίτερα την προεκλογική.
Η Γενική Συνέλευση επιβεβαίωσε τη δήλωση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου, που έκανε αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών: «Ως δημοτικός συνδυασμός στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, θα εργαστούμε με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις Επιτροπές και στους Οργανισμούς του Δήμου και όπου χρειαστεί, γιατί ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός οφείλει να ανταποκρίνεται, όπου τον ορίζει η βούληση της κοινωνίας. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε θέση και σε κάθε μάχη για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατίας στην πόλη1.» (28 Μαΐου 2019).
Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος έκανε κριτική στο νέο νόμο 4623 που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος «δίνει απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του κάθε Δημάρχου σε όλα τα εκτελεστικά όργανα, τα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές, ανεξαρτήτως του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων που έχει εκλέξει».«Δεν πρόκειται για διόρθωση του Κλεισθένη, αλλά για διόρθωση εκλογικού αποτελέσματος με ένα νόμο» τόνισε.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι το «Το πολιτικό μας σχέδιο και η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο μας2», ή αλλιώς πρόγραμμα του συνδυασμού, καθώς και οι «Βασικές αρχές συμφωνίας μιας πιθανής συνεργασίας3» που δημοσιεύτηκαν σε άσχετο πολιτικά χρόνο (30 Ιανουαρίου 2019) αποτελούν τους δύο οδηγούς για την πολιτική των συμμαχιών και της συνεργασίας για τοπικά και υπερτοπικά θέματα.
Η Γενική Συνέλευση ως ένα δημοκρατικό σώμα συζήτησε και άλλα οργανωτικά και λειτουργικά θέματα για την ανασυγκρότηση της παράταξης, την ανάδειξη νέων στελεχών, την επιμόρφωση, την κοινή δράση για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας (Στρατόπεδα, Ποικίλο Όρος, Πάρκο Τρίτση κ.ά).
1.,    2.,      3.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button