ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Γενική Συνέλευση και συζήτηση για την πολιτική συνεργασιών

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 ( 8μμ-10.30μμ) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα θέματα της συνέλευσης είναι: 

– Απολογισμός δημοτικών εκλογών και προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο

– Η ήττα των ΠσΔ Χαϊδαρίου στις δημοτικές εκλογές, αφετηρία περισυλλογής, αλλά και ανασυγκρότησης.

…………………………………………………………………..

γράφει ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, επικεφαλής ΠσΔ Χαϊδαρίου

Αγαπητοί φίλοι, καλό αποκαλόκαιρο.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας έφεραν αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ευχάριστα για τους εργαζόμενους και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου σε αυτό το κλίμα πρέπει να κουβεντιάσουμε για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Χαϊδάρι και την πολιτική συνεργασιών.
Το πολιτικό πλαίσιο καθορίζεται από την νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές, αλλά και τις δημοτικές εκλογές, που συνεχίστηκε και με την νίκη της στις εθνικές εκλογές.
Στο διάστημα αυτό που η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι χωρίς καθυστερήσεις στήνει ένα κράτος αυταρχικό και προσπαθεί να ελέγξει όλες τις δομές με κυβερνητικά στελέχη που έρχονται όχι απλά να εφαρμόσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να εξυπηρετήσουν ένα σχέδιο συγκρότησης ενός Μητσοτακικού κράτους. Αναιρεί με ταχύτατο ρυθμό θετικές ρυθμίσεις που αφορούν τον κόσμο της εργασίας και με την βοήθεια των φιλικών μέσων ενημέρωσης επιχειρεί να μεγενθύνει τη νίκη της δημιουργώντας ένα κλίμα χιονοστιβάδας ότι “ήρθαν για να μείνουν και να τελειώσουν με την αριστερή παρένθεση”.
Ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση με νομοθετικές ρυθμίσεις η ΝΔ καταργεί την απλή αναλογική και ενισχύει το δημαρχοκεντρικό σύστημα στήνοντας μηχανισμούς ψεύτικων πλειοψηφιών σε όλα τα όργανα διοίκησης.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε δει τα χειρότερα είναι γελασμένοι. Η επιχείρηση ξεπουλήματος κάθε φιλέτου του δημόσιου τομέα είναι στο ξεκίνημά της. Και αυτό αφορά το σύνολο των κοινωνικών αναγκών σε παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό, συγκοινωνία, δημόσιοι χώροι.
Για την τοπική αυτοδιοίκηση εξυφαίνουν σχέδια όχι αποκατάστασης των Κ.Α.Π (των κεντρικών αυτοτελών πόρων), αλλά αύξησης των φόρων μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης (έχει ακουστεί εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ μέσω των δήμων), αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις για εκχώρηση τομέων στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικά στα απορρίμματα θα επιχειρηθεί να ανατραπεί η εθνική πολιτική για την ανακύκλωση και την μείωση του όγκου στα απορρίμματα με μπίζνες ιδιωτικοποίησης και εκχώρησης.
Σας κοινοποιώ ορισμένα  χρήσιμα κείμενα που ήδη έχουν δημοσιευτεί

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button