ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ποιος είναι αυτός ο κωλοτούμπας που διαδηλώνει στον Σκαραμαγκά;

Ζήσαμε έντονα στους μήνες που κράτησε η δικαστική μάχη του Δήμου Χαϊδαρίου για τον Σκαραμαγκά, μέχρι να μας πει το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από παλινωδίες, ότι θεωρεί εαυτόν… αναρμόδιο για την υπόθεση.

Είχαμε όμως και πολιτική αντιπαράθεση, με μπροστάρη τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Κάποιες από αυτές τις συζητήσεις έγιναν στις πρωινές εκπομπές του Άρη Πορτοσάλτε, όπου -εννοείται- πρώτο βιολί ήταν ο υπουργός. Εκεί, ανάμεσα στις “φιλοφρονήσεις” του κ. Άρη για τον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό και τον επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης, Γιάννη Θεοτοκά (μέχρι τον όρο “κατσαπλιάδες” χρησιμοποίησε ο έγκριτος δημοσιογράφος) ο κ. Γεωργιάδης έριχνε τα αναπτυξιακά του: Με τη συμπεριφορά σας διώχνετε τους επενδυτές, δεν αφήνετε να γίνουν δουλειές κοκ. Είναι ο ίδιος που μόλις εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ, βγήκε στο τουίτερ να πει “Ένα πολύ καλό νέο”.

Λοιπόν, για κοιτάξτε καλύτερα τη φωτογραφία, εκεί στο κέντρο, αυτόν που σκύβει… Ναι, είναι ο ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ Άδωνις Γεωργιάδης, στον Σκαραμαγκά!!! Κατά σύμπτωση, Μάης ήταν και τότε, 14/5/2008.

Γιατί διαδηλώνει; Μα γιατί η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήθελε να φτιάξει λιμάνι στην επίμαχη ανενεργή προβλήτα Σκαραμαγκά και ο ΑΣΔΑ (επί προεδρίας Λάμπρου Μίχου) είχε διοργανώσει διαμαρτυρία. Πρώτος και καλύτερος ο Άδωνις, βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ΛΑΟΣ τότε… Ούτε θέσεις εργασίας λογάριαζε ούτε επενδυτές ούτε αναπτύξεις ούτε τίποτα. Είχε “εικόνισμα” μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Μαζί με εμάς, κατσαπλιάς και αυτός, αν ισχύει ο αφορισμός του κ. Πορτοσάλτε.

Είμαστε, λοιπόν, αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε έναν πολιτικό όρο που δεν συμπαθούμε (είναι και καόηχος): κωλοτούμπας.

Γενικά, η πολιτική μας ζωή είναι μια “πολύ σοβαρή” υπόθεση, τόσο σοβαρή, όσο την θεωρούν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της. Ίσως γι΄ αυτό τα αποτελέσματα είναι τόσο “θεαματικά” στο διάβα των χρόνων. Ίσως γι’ αυτό ο επενδυτής Γιώργος Προκοπίου παραμένει εξαιρετικά επιφυλακτικός, ακόμη και μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, λέγοντας “Με ενδιαφέρει πολύ το πρόγραμμα αυτό. Όμως θα είμαι σε θέση να το συζητήσω από την ημέρα που θα ανέβω στην πλάτη του… γαϊδάρου!!! Κοιτάξτε επειδή μιλάμε για την Ελλάδα θέλω να κουνάω τα πόδια μου αφού ανέβω στον γάιδαρο. Όταν ανέβω θα σας ενημερώσω”. (1)

Άλλωστε τα “έχωσε” και εδώ: Ευθείες βολές Προκοπίου για τα Ναυπηγεία: Να φροντίζουν να πωλούν κατεργασμένα διαμάντια και όχι ακατέργαστα.

Μ.Χ.

(Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του πρώην δημάρχου Κώστα Σπηλιόπουλου και τον ευχαριστούμε για την παραχώρησή τους.)

Ποιος είναι αυτός ο κωλοτούμπας που διαδηλώνει στον Σκαραμαγκά; 1
Από την ίδια κινητοποίηση: Ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Μιχάλης Σελέκος, ο Γιάννης Κέντρης, ο Τάσος Βουρλούμης, η αείμνηστη Ελένη Καμπόλη και σε πρώτο πλάνο ο Δημήτρης Βίτσας.

(1) Προκοπίου για Σκαραμαγκά: «Κουνάω τα πόδια αφού ανέβω στην πλάτη του γαϊδάρου»

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button